Ματούλα Μυλλέρου, πάροικος και παρεπίδημος
Δημήτρης Νόλλας
Ματούλα Μυλλέρου, πάροικος και παρεπίδημος

Δημήτρης Νόλλας

Ματούλα Μυλλέρου, πάροικος και παρεπίδημος

νουβέλα
€10,98 €12,20

-Στη μικρή λίστα των βραβείων του Περιοδικού «Αναγνώστης» 2023
-Στη μακρά λίστα των βραβείων του Περιοδικού «Χάρτης» 2022

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το ακατάληπτο και απερινόητο.
Όπως η ζείδωρος αύρα ή ένα πεφταστέρι, έτσι και το πέρασµα µιας άσηµης δασκάλας απ’ τη ζωή ενός ανδρικού σύµπαντος αφήνει όσους την συναναστράφηκαν έκθαµβους όσο και ανίκανους να κατανοήσουν την απώλειά της.

Δεν έχουµε µαρτυρία για την επίδραση που είχαν τα γεγονότα αυτά πάνω της, εκτός από τις νύξεις που κάνει η ίδια στα σηµειωµατάριά της, µε τα οποία δεν ξέρει ακόµη και σήµερα τι να κάνει ο Αντωνάκης, ως άτυπος κληρονόµος της, πνευµατικός τουλάχιστον. Η αλήθεια είναι, όπως τουλάχιστον τη µετέφερε ο Αντωνάκης σε µένα και όσους ήθελαν να τον ακούσουν, πως όλα αυτά που ακολούθησαν µετά την επιστροφή της στην Ελλάδα φανερώνουν ότι η ακατανόητη µεταστροφή της για τους µέχρι τότε γνωστούς της ακουµπούσε, αν δεν οφειλόταν αποκλειστικά, στα όσα είχε ζήσει στο Μόναχο εκείνους τους πρώτους µήνες του 1919, που είχαν αφήσει το σηµάδι τους στον µετέπειτα βίο της.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Ελληνική Πεζογραφία
Ημερομηνία έκδοσης: 21/03/2022

Σελίδες: 112
Διαστάσεις: 13,3 x 20,5 εκ.
ISBN: 978-960-572-458-0 Διαβάστε ένα απόσπασμα
Δημήτρης Νόλλας

Δημήτρης Νόλλας

Ο Δημήτρης Α. Νόλλας γεννήθηκε το 1940 στην Αδριανή Δράμας από γονείς Ηπειρώτες. Η οικογένεια του εκτοπίστηκε από τα βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής και εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα το 1943.

Σπούδασε στην Αθήνα και την Φρανκφούρτη νομικά και κ... Περισσότερα

Άλλα βιβλία στον Ίκαρο