Το Πρόσωπο και ο Έρως
Χρήστος Γιανναράς
Το Πρόσωπο και ο Έρως

Χρήστος Γιανναράς

Το Πρόσωπο και ο Έρως

€17,01 €18,90

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

«Το Πρόσωπο και ο Έρως είναι από τα σημαντικότερα ελληνικά φιλοσοφικά συγγράμματα στον 20ό αιώνα. Διερευνά το ερώτημα για τη δυνατότητα πρόσβασης του ανθρώπου στην υπερβατική Αιτιώδη Αρχή των υπαρκτών και της ύπαρξης. Ο Χρήστος Γιανναράς καταδείχνει με συνέπεια ότι η ατομοκεντρική νοησιαρχία της Δυτικής φιλοσοφικής παράδοσης οδηγεί σε αξιέδοξες πολώσεις τον προβληματισμό. Δεν μπορούμε να γνωρίσουμε την πραγματικότητα μόνο με την κατανόηση εννοιών· η αλήθεια δεν εξαντλείται στη γλωσσική της διατύπωση. Κερδίζεται μόνο ως εμπειρική αμεσότητα αγαπητικής σχέσης, ελευθερία αυθυπέρβασης και αυτοπροσφοράς».

Norman Russell
Διδάκτωρ Φιλοσοφίας στην Οξφόρδη,
Honorary research fellow of St Stephen’s House, Oxford.
Συγγραφέας – έχει μεταφράσει εννέα βιβλία του Χ.Γ. στα αγγλικά.

«Ο Χρήστος Γιανναράς υπήρξε για πολλές δεκαετίες από τους πιο γόνιμους και καινοτόμους συγγραφείς στην Ελλάδα. Είναι ίσως ένας από τους σημαντικότερους χριστιανούς φιλοσόφους στην Ευρώπη».

Rowan Williams
Μέλος της Βρετανικής Ακαδημίας, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης αρχικά και του Καίμπριτζ σήμερα, συγγραφέας, ποιητής.
Διετέλεσε Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ από το 2002 ως το 2012.

«Το Πρόσωπο και ο Έρως είναι έργο τεράστιας εμβέλειας. Ψυχωμένο με το πάθος του στοχαστή και γραμμένο με διαύγεια και αυστηρή συνέπεια. Θα παραμείνει ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα της ελληνικής σκέψης στον 20ὸ αιώνα».
Basilio Petrà
Καθηγητής στα Πανεπιστήμια του Prato και της Φλωρεντίας.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Δοκίμιο / Φιλοσοφία
Α' Έκδοση: 2017
Όγδοη έκδοση
Σελίδες: 512
Διαστάσεις: 15 X 24 εκ.
ISBN: 978-960-572-199-2 Διαβάστε ένα απόσπασμα
Χρήστος Γιανναράς

Χρήστος Γιανναράς

Ο Χρήστος Γιανναράς γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στα Πανεπιστήμια της Αθήνας, της Βόννης και της Σορβόννης (Παρίσι).

Δίδαξε Φιλοσοφία, Πολιτιστική Διπλωματία και Συγκριτική Οντολογία σε πανεπιστήμια της Γαλλίας, της Ελβετίας, της Ελλάδας... Περισσότερα

Άλλα βιβλία στον Ίκαρο