Οι ιστορίες είναι πάντα ξένες
Δημήτρης Νόλλας
Οι ιστορίες είναι πάντα ξένες

Δημήτρης Νόλλας

Οι ιστορίες είναι πάντα ξένες

(Τα διηγήματα 1974-2016)
€12,50 €17,90

Το βιβλίο περιλαμβάνει το σύνολο των διηγημάτων του συγγραφέα από το 1974 έως το 2016.

ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Στο βιβλίο αυτό συγκεντρώνεται το σύνολο του έως τώρα διηγηματογραφικού έργου του βραβευμένου συγγραφέα. Από τα πρώτα αφηγήματα της Πολυξένης μέχρι την τελευταία συλλογή Στον Τόπο, τα διηγήματα διατρέχουν τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας, εστιάζοντας στα θέματα που εδώ και χρόνια απασχολούν τον Δημήτρη Νόλλα: ο ξένος, η πατρώα γη, η μοναξιά, η περιδίνηση του σύγχρονου ανθρώπου στην παράλογη καθημερινότητα.

Παράλληλα, καθώς τα κείμενα δημοσιεύονται διατηρώντας τον χαρακτήρα της πρώτης τους γραφής, αναδεικνύεται η ματιά του συγγραφέα στον κόσμο τον συγκεκριμένο χρόνο, και ταυτόχρονα η εξέλιξη στον τρόπο γραφής του.


«...Ένας τροχός που δεν σταματάει να γυρίζει η ζωή κι ο κόσμος. Τις σπίθες της τριβής του αποτυπώνει μαστορικά στα διηγήματά του ο Δημήτρης Νόλλας, μαζί με τις ουλές από τα εγκαύματα που προκαλούν στα σώματα και στις ψυχές. Παρακαταθήκη πολύτιμη στη νεοελληνική λογοτεχνία.» Τιτίκα Δημητρούλια

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Ελληνική Πεζογραφία
Α' Έκδοση: 2016
Επίμετρο: Τιτίκα Δημητρούλια
Σχεδιασμός εξωφύλλου: The Brood
Σελίδες: 568
Διαστάσεις: 13.6 X 20.4 εκ.
ISBN: 978-960-572-137-4 Διαβάστε ένα απόσπασμα
Δημήτρης Νόλλας

Δημήτρης Νόλλας

Ο Δημήτρης Α. Νόλλας γεννήθηκε το 1940 στην Αδριανή Δράμας από γονείς Ηπειρώτες. Η οικογένεια του εκτοπίστηκε από τα βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής και εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα το 1943.

Σπούδασε στην Αθήνα και την Φρανκφούρτη νομικά και κ... Περισσότερα

Άλλα βιβλία στον Ίκαρο