Η λογική αρχίζει με τον έρωτα
Χρήστος Γιανναράς
Η λογική αρχίζει με τον έρωτα

Χρήστος Γιανναράς

Η λογική αρχίζει με τον έρωτα

€15,44 €17,16

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Γεννιόμαστε στη γλώσσα και στη νόηση επειδή στον ορίζοντα της βρεφικής εποπτείας η μάνα είναι και χαρά παρουσίας αλλά και οδύνη απουσίας- επειδή η επιθυμία της τροφής είναι πόθος σχέσης. Ο άνθρωπος είναι λογικός επειδή είναι ύπαρξη ερωτική, ειδοποιός διαφορά του ανθρώπου είναι η ζωή ως σχέση, όχι ως ατομοκεντρική επιβίωση.

Το βιβλίο «πατάει» σε αυτή την εμπειρική πρόταση για να αναζητήσει κριτήρια κριτικής αντιπαράθεσης με την επικαιρική πραγματικότητα των αντιφάσεων του πολιτισμού μας, της παρακμής του κοινωνικού γεγονότος, της ριζικής αλλοτρίωσης του πολιτικού συστήματος. Εντοπίζει την κριτική αντιπαράθεση σε συγκεκριμένα επίκαιρα προβλήματα των διεθνών σχέσεων, της εγχώριας πολιτικής καχεξίας, των αδιεξόδων της παιδείας, των επιπτώσεων του «προοδευτικού» μηδενισμού.

Η κριτική έχει στόχο και όραμα: Να σωθούν σε κάποιες συνειδήσεις μέτρα και όρια γνησιότητας: των σχέσεων κοινωνίας, του αθλήματος της πολιτικής, των ανιχνεύσεων της τέχνης, της χαράς του έρωτα.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Φιλοσοφία
Α' Έκδοση: 2004
2η έκδοση, 9ος 2007
Σελίδες: 272
Διαστάσεις: 21 x 14
ISBN: 978-960-8399-03-7
Χρήστος Γιανναράς

Χρήστος Γιανναράς

Ο Χρήστος Γιανναράς γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στα Πανεπιστήμια της Αθήνας, της Βόννης και της Σορβόννης (Παρίσι).

Δίδαξε Φιλοσοφία, Πολιτιστική Διπλωματία και Συγκριτική Οντολογία σε πανεπιστήμια της Γαλλίας, της Ελβετίας, της Ελλάδας... Περισσότερα

Άλλα βιβλία στον Ίκαρο