Ο μάγος
Colm Tóibín
Ο μάγος

Colm Tóibín

Ο μάγος

€20,70 €23,00

-Στη βραχεία λίστα των βραβείων του Περιοδικού «Χάρτης» 2023

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Μετά τον Henry James, ο Colm Tóibín επιλέγει να σκιαγραφήσει το πορτραίτο του γίγαντα της παγκόσμιας λογοτεχνίας Thomas Mann.

Με καθηλωτική εγγύτητα και συγκινητικό βάθος ο Tóibín, βιογραφεί τον Mann περισσότερο ως πατέρα, σύζυγο και πολίτη παρά ως λογοτέχνη. Η επιλογή αυτή φέρνει στο φως μια πληθώρα μυθιστορηματικών προσώπων τόσο από το στενό οικογενειακό περιβάλλον των Μann όσο και από τις λόχμες μιας συναρπαστικής εποχής. Εξορίες, αποδράσεις, σκάνδαλα, καταχρήσεις, αυτοχειρίες, δύο Παγκόσμιοι πόλεμοι, και μια Ευρώπη στις πιο δύσκολες μα και πιο δημιουργικές της ώρες. Παράλληλα όπως κάθε σπουδαίο έργο η λογοτεχνική αυτή καταβύθιση στη ζωή και τον ψυχισμό του «μάγου» της λογοτεχνίας αποτελεί και μια σπουδαία αναπαράσταση του ταραχώδους 20ου αιώνα. Η αριστοτεχνική ισορροπία ανάμεσα στο ιδιωτικό και το παγκόσμιο φανερώνει κάθε στιγμή την απαράμιλλη τέχνη του συγγραφέα.

Διαβάστε όσα μας έγραψε στο blog μας η Αθηνά Δημητριάδου για τη μετάφραση του βιβλίου.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Ξένη Πεζογραφία
Ημερομηνία έκδοσης: 09/10/2023
Μετάφραση: Αθηνά Δημητριάδου
Σχεδιασμός/εικονογράφηση
εξωφύλλου: Χρήστος Κούρτογλου
Σελίδες: 688
Διαστάσεις: 13.3 x 20.5 εκ.
ISBN: 978-960-572-601-0 Διαβάστε ένα απόσπασμα
Colm Tóibín

Colm Tóibín

Ο Colm Tóibín (Κολμ Τομπίν) γεννήθηκε στην Ιρλανδία το 1955. Μεγάλωσε σε μία οικογένεια ιδιαιτέρως πολιτικοποιημένη, δεδομένου ότι ο παππούς του και ένας θείος του ήταν μέλη του IRA. Σε συνέντευξήτου δήλωσε ότι στο σπίτι του υπήρχε πολλή σιωπή,... Περισσότερα

Άλλα βιβλία στον Ίκαρο