Η παράξενη διαθήκη του Ιερόθεου Νιαρ
Ειρήνη Μητροπούλου, Πέτρος Χριστούλιας
Η παράξενη διαθήκη του Ιερόθεου Νιαρ

Ειρήνη Μητροπούλου, Πέτρος Χριστούλιας

Η παράξενη διαθήκη του Ιερόθεου Νιαρ

€6,93 €7,70

Η Ειρήνη Μητροπούλου, μετά από μία πολυετή καριέρα στο χώρο της έντυπης δημοσιογραφίας, μπαίνει στο χώρο του παιδικού βιβλίου, με μια σειρά βιβλίων με πρωταγωνιστή τον γοητευτικό γάτο ντετέκτιβ Ματθαίο Γατιάδη. Την εικονογράφηση έχει κάνει ο Πέτρος Χριστούλιας, που εγκαινιάζει με τη σειρά αυτή τη συνεργασία του με τις εκδόσεις Ίκαρος.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ο διάσημος ντετέκτιβ Ματθαίος Γατιάδης, ένας πανέξυπνος γάτος με πυκνή ασπρόμαυρη γούνα, καλείται να εξιχνιάσει μια παράξενη υπόθεση.

Η Κλαίρη Νιαρ τού αναθέτει να βρει τον κρυμμένο θησαυρό του μακαρίτη θείου της Ιερόθεου Νιαρ, ενός εκκεντρικού γάτου που άφησε πίσω του μια πραγματικά περίεργη διαθήκη γραμμένη με στίχους κι αινίγματα.

Ο Ματθαίος μαζί με τη στενή του φίλη Βεατρίκη Γκουρμέ λύνουν το πρώτο μέρος του γρίφου, που τους οδηγεί στον Φαλατάδο της Τήνου. Γρήγορα ανακαλύπτουν ότι δεν είναι οι μόνοι που αναζητούν τον κρυμμένο θησαυρό.

Θα μπορέσει ο Ματθαίος Γατιάδης να βρει τις χρυσές λίρες του Ιερόθεου Νιαρ και να τις δώσει στην Κλαίρη;

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Σειρά: Νιαρ Νουάρ
Ηλικία: από 9 ετών
Ημερομηνία έκδοσης: 15/06/2020

Σελίδες: 104
Διαστάσεις: 14 x 21,3 εκ.
ISBN: 978-960-572-347-7 Διαβάστε ένα απόσπασμα
Ειρήνη Μητροπούλου

Ειρήνη Μητροπούλου

Η Ειρήνη Μητροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Κλασική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πήρε το πτυχίο της με άριστα και παρακολούθησε σεμινάρια Επιγραφικής και Γραμμικής Γραφής Β΄ στο University College London (UCL). Είναι δημοσιογράφος... Περισσότερα

Άλλα βιβλία στον Ίκαρο
Πέτρος Χριστούλιας

Πέτρος Χριστούλιας

Ο Πέτρος Χριστούλιας γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1979. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εργάζεται ως εικονογράφος και δημιουργός κόμικς στην Αθήνα. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και έχει λάβει... Περισσότερα

Άλλα βιβλία στον Ίκαρο