Η μοναχοκόρη
Guadalupe Nettel
Η μοναχοκόρη

Guadalupe Nettel

Η μοναχοκόρη

€14,94 €16,60

Υποψήφιο για το ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟ BOOKER 2023

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Αλίνα, Λάουρα, Ντόρις. Τρεις σύγχρονες γυναίκες βιώνουν διαφορετικά τη μητρότητα. Το βιολογικό ένστικτο, οι οικογενειακές προσδοκίες, τα επαγγελματικά όνειρα και οι κοινωνικές επιταγές τις οδηγούν σε ετερόκλητες αποφάσεις. Σύλληψη, έκτρωση, στείρωση, αποβολή, γέννα: το γυναικείο σώμα γίνεται πεδίο αντικρουόμενων δυνάμεων ανάμεσα στην ελεύθερη επιλογή και την επιβεβλημένη απόφαση.

Η Guadalupe Nettel, που έχει εξελιχθεί σε μια από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της σύγχρονης λατινοαμερικανικής λογοτεχνίας, καταγράφει τις αμέτρητες μορφές της μητρότητας, τις μάχες, τα δράματα, καθώς και τους τρόπους που μαθαίνουμε τελικά να αγαπάμε.

Ένα έντονα φορτισμένο μυθιστόρημα για το τι σημαίνει οικογένεια σήμερα, γραμμένο με συγκινητική τρυφερότητα και ανθρωπιά.

Η Nettel μάς μεταφέρει στην καρδιά των μόνων πραγμάτων που έχουν στ’ αλήθεια σημασία: της ζωής, του θανάτου και των σχέσεών μας με τους άλλους.
―Annie Ernaux (Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022)

Διαβάστε όσα μας έγραψε στο blog μας η Νάννα Παπανικολάου για τη μετάφραση του βιβλίου.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Ξένη Πεζογραφία
Ημερομηνία έκδοσης: 27/11/2023
Μετάφραση: Νάννα Παπανικολάου
Σχεδιασμός/εικονογράφηση
εξωφύλλου: Χρήστος Κούρτογλου
Σελίδες: 264
Διαστάσεις: 13.3 x 20.5 εκ.
ISBN: 978-960-572-629-4 Διαβάστε ένα απόσπασμα
Guadalupe Nettel

Guadalupe Nettel

Η Guadalupe Nettel (Γκουαδαλούπε Νέτελ) γεννήθηκε στο Μεξικό το 1973 και μεγάλωσε μεταξύ Μεξικού και Γαλλίας. Απέκτησε διδακτορικό στη Γλωσσολογία από το EHESS στο Παρίσι. Είναι συγγραφέας των βραβευμένων μυθιστορημάτων El huésped (2006),... Περισσότερα