Οι ναυαγοί του Αυγούστου
Ευτυχία Γιαννάκη
Οι ναυαγοί του Αυγούστου

Ευτυχία Γιαννάκη

Οι ναυαγοί του Αυγούστου

€15,93 €17,70

Στο νέο βιβλίο που ολοκληρώνει την «Τριλογία του βυθού», η Ευτυχία Γιαννάκη με όπλα της την έντονη κοινωνική ματιά και την ανθρώπινη προσέγγιση, δημιουργεί ένα πολυεπίπεδο μυθιστόρημα που συναρπάζει από την πρώτη κιόλας σελίδα.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Αθήνα. Τατόι. Πάρος. Αστυπάλαια. Αύγουστος 2021.

«Ξέρω ποιος σκότωσε τον Ταχτσή», ψιθυρίζει ο παλαιοβιβλιοπώλης, ενώ ένας καθηγητής του Ποινικού Δικαίου, υποψήφιος για την Ακαδημία Αθηνών, βρίσκεται νεκρός στη μονοκατοικία του στο Ψυχικό, δίπλα σε γυναικεία ρούχα, σε έναν τόπο εγκλήματος που μοιάζει με θεατρικό σκηνικό. Ο αστυνόμος Χάρης Κόκκινος επιστρέφει εσπευσμένα από τις διακοπές του στην Πάρο σε μια φλεγόμενη πόλη, για να βρεθεί αντιμέτωπος με μια περίπλοκη υπόθεση, που ξεδιπλώνεται σαν μια μεγάλη παρτίδα σκάκι.

Θα χρειαστεί να φωτιστεί το παρελθόν, η μυστική ζωή θυτών και θυμάτων, αλλά και του ίδιου του αστυνόμου, προκειμένου να ξετυλιχτεί το κουβάρι αυτής της υπόθεσης, που τον φέρνει αντιμέτωπο με τον μικρόκοσμο του πανεπιστημίου, με κυκλώματα παράνομων υιοθεσιών, σχέσεις εξουσίας, πάθους και εκδίκησης, στόματα που παραμένουν ερμητικά κλειστά, όταν χρειάζεται να προστατεύσουν το δικό τους μυστικό, και σκιές που κυκλοφορούν στο υπόγειο δίκτυο των αγωγών της Αθήνας.

Οι ναυαγοί του Αυγούστου, το τρίτο μέρος της «Τριλογίας του βυθού», ισορροπεί στο λεπτό όριο όπου ένα πραγματικό και ανεξιχνίαστο έγκλημα, η δολοφονία του συγγραφέα Κώστα Ταχτσή, και ένα χαμένο χειρόγραφο τρυπώνουν στη μυθοπλασία, πυροδοτώντας μια ιστορία για όσους παλεύουν με τη φωτιά.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Ελληνική Πεζογραφία
Ημερομηνία έκδοσης: 14/06/2022
Σχεδιασμός εξωφύλλου: The Brood
Σελίδες: 480
Διαστάσεις: 13,3 x 20,5 εκ.
ISBN: 978-960-572-493-1 Διαβάστε ένα απόσπασμα
Ευτυχία Γιαννάκη

Ευτυχία Γιαννάκη

Η Ευτυχία Γιαννάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε πληροφορική, μουσική τεχνολογία, επικοινωνία και εργάστηκε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Τα τελευταία χρόνια συντονίζει εργαστήρια δημιουργικής γραφής.

Έχει εκδώσει, με ψευδώ... Περισσότερα

Άλλα βιβλία στον Ίκαρο