Οι γυναίκες που επιβίωσαν
Robert Kolker
Οι γυναίκες που επιβίωσαν

Robert Kolker

Οι γυναίκες που επιβίωσαν

Η οικογένεια που έζησε 50 χρόνια σχιζοφρένειας και άλλαξε ό,τι γνωρίζουμε γι' αυτή

NEW YORK TIMES BESTSELLER

Το βιβλίο του Robert Kolker ρίχνει φως στην ασυνήθιστη ιστορία της οικογένειας Γκάλβιν, με δώδεκα παιδιά, έξι από τα οποία διαγνώστηκαν με σχιζοφρένεια και αποτέλεσε σταθμό στην κατανόηση της νόσου.

Το βιβλίο βρέθηκε στην κορυφή της λίστας των ευπώλητων των «New York Times», στη λίστα με τα αγαπημένα βιβλία του Barack Obama για το 2020 και επιλέχθηκε από τη λέσχη ανάγνωσης της Oprah.

Περισσότερες επιλογές αγοράς +
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ο Ντον και η Μίμι Γκάλβιν φαίνονταν ζευγάρι-πρότυπο. Εκείνος διακεκριμένος στρατιωτικός, εκείνη καλλιεργημένη, αφοσιωμένη σύζυγος-μητέρα, ενσάρκωναν τον λαμπρό αμερικανικό αιώνα. Ο κόσμος τους έδειχνε τέλειος. Όμως μερικά χρόνια αργότερα, έχοντας αποκτήσει δώδεκα παιδιά, η εικόνα άρχισε να ξεθωριάζει. Ήταν όντως τόσο ταιριαστοί, τόσο ευτυχισμένοι; Πράγματι ανέθρεφαν τόσο πειθαρχημένα παιδιά; Τι κρυβόταν στο παρελθόν του Ντον, στην οικογενειακή ιστορία της Μίμι;

Ύστερα ήρθε η σφοδρή ανατροπή: Έξι γιοι της οικογένειας Γκάλβιν, ο ένας μετά τον άλλον, παρουσιάζουν ψυχωσική, βίαιη συμπεριφορά. Οι γονείς, τρομοκρατημένοι, αγνοούν την πραγματικότητα. Μέχρι που η τραγωδία, μια διπλή ανθρωποκτονία, τους αναγκάζει να δουν. Η σχιζοφρένεια χτυπά και σπάει την πόρτα του ειδυλλιακού σπιτιού τους. Τίποτα πια δεν θα είναι το ίδιο.

Εν μέρει οικογενειακή εποποιία, εν μέρει ιστορία της πιο μυστήριας μέχρι και σήμερα ψυχικής νόσου, αυτή η αληθινή ιστορία, η γραμμένη με αφοπλιστική ειλικρίνεια και κατανόηση, είναι κάτι περισσότερο από μια συναρπαστική διπλή αφήγηση με λογοτεχνικές αρετές. Ειπωμένη από την οπτική γωνία τριών γυναικών –της Μίμι και των θυγατέρων της Μάργκαρετ και Μέρι–, που άντεξαν καταστάσεις πέρα από τις ανθρώπινες αντοχές, επιβεβαιώνει την αξιοθαύμαστη ψυχική δύναμη και τη γενναιότητα του θεωρούμενου «αδύναμου και ευάλωτου φύλου». Είναι ακόμη μια χωρίς παρωπίδες υμνητική εξιστόρηση του πραγματικού νοήματος της οικογένειας: πόσα μας προσφέρει, αλλά και πόσο δυσβάσταχτο κόστος απαιτεί συχνά να πληρώνουμε.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Δοκίμιο
Ημερομηνία έκδοσης: 25/10/2021
Μετάφραση: Βαγγέλης Προβιάς
Σελίδες: 616
Διαστάσεις: 13,3 x 20,5 εκ.
ISBN: 978-960-572-443-6 Διαβάστε ένα απόσπασμα
Robert Kolker

Robert Kolker

Ο Robert Kolker (Ρόμπερτ Κόλκερ) είναι συγγραφέας και δημοσιογράφος. To βιβλίο του Οι γυναίκες που επιβίωσαν (Ίκαρος, 2021) κατέκτησε την κορυφή της λίστας των ευπώλητων των New York Times μόλις κυκλοφόρησε, ενώ ήταν ανάμεσα στα ... Περισσότερα