Τα Αμέτρητα
Μαρία Αγγελίδου, Βασίλης Σελιμάς
Τα Αμέτρητα

Μαρία Αγγελίδου, Βασίλης Σελιμάς

Τα Αμέτρητα

€11,97 €13,30

-Βραβείο Greek IBBY 2022 σε εικονογράφο και σε συγγραφέα εικονοβιβλίου για την εικονογράφηση και για το κείμενο.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Κοριτσάκι κι ο Παππούς ζούσαν σε μια χώρα που οι άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι άνθρωποι, μ’ όλα τους τα καλά: σπίτια πέτρινα, βρύσες με γάργαρα νερά, ρούχα κεντημένα. Κι όλα τα μετρούσαν. Για να ξέρουν πόσα είχαν.

«Υπάρχουν πράγματα Αμέτρητα, Παππού;» ρώτησε μια μέρα το Κοριτσάκι και κίνησε να τα βρει. Κι όταν ήρθε η ώρα να παντρευτεί, αναζήτησε ένα βασιλόπουλο που να τα καταφέρνει κι αυτό στο μέτρημα σαν και την ίδια. Για να τη βοηθήσει να μετρήσουν τ’ Αμέτρητα.

Η Μαρία Αγγελίδου έγραψε μια ιστορία σαν παλιό παραμύθι, με στοιχεία που κλείνουν το μάτι στο σήμερα μέσα από τη διαχρονικότητά τους, και ο Βασίλης Σελιμάς την ζωγράφισε με τον καλύτερο τρόπο.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Σειρά:
Ηλικία: από 5 ετών
Ημερομηνία έκδοσης: 08/11/2021

Σελίδες: 36
Διαστάσεις: 22 x 22 εκ.
ISBN: 978-960-572-445-0 Διαβάστε ένα απόσπασμα
Μαρία Αγγελίδου

Μαρία Αγγελίδου

Η Μαρία Αγγελίδου γεννήθηκε το 1957 στην Αθήνα και σπούδασε κλασική φιλολογία σε Αθήνα, Γερμανία και Ελβετία. Τα περισσότερα βιβλία της είναι ιστορικά παραμύθια και έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά και τα ισπανικά. Ασχολείτα... Περισσότερα

Άλλα βιβλία στον Ίκαρο
Βασίλης Σελιμάς

Βασίλης Σελιμάς

Ο Βασίλης Σελιμάς γεννήθηκε το 1983 στο Αγρίνιο και μεγάλωσε σε ένα χωριό, το Καινούργιο. Από πολύ μικρός τού άρεσε να παρατηρεί και να ζωγραφίζει το αγαπημένο του βουνό που έβλεπε από τον κήπο του και να διαβάζει βιβλία τέχνης που του έφερνε δώρο... Περισσότερα

Άλλα βιβλία στον Ίκαρο