Πώς να είμαστε Στωικοί
Massimo Pigliucci
Πώς να είμαστε Στωικοί

Massimo Pigliucci

Πώς να είμαστε Στωικοί

Αρχαία σοφία για τη σύγχρονη ζωή

Ποιος είμαι;
Τι κάνω;
Πώς πρέπει να ζω;

Περισσότερες επιλογές αγοράς +
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Σε αυτό το βιβλίο, ο Massimo Pigliucci μοιράζεται με τους αναγνώστες το προσωπικό του ταξίδι, μέσα από το οποίο ανακάλυψε τη δύναμη της Στωικής σκέψης. Μέντοράς του σε αυτό το ταξίδι είναι ένας από τους μεγαλύτερους Στωικούς δασκάλους, ο Επίκτητος.

Ο συγγραφέας μάς προσφέρει τόσο έναν προσιτό οδηγό της Στωικής φιλοσοφίας, όσο και πρακτικές πνευματικές ασκήσεις. Οι Στωικοί μάς συμβουλεύουν πώς να κατακτήσουμε την εσωτερική γαλήνη, μέσα από τον ορθολογικό έλεγχο των παρορμήσεών μας. Στο μέτρο που η ανθρώπινη φύση δεν έχει αλλάξει στο διάβα του χρόνου, οι συμβουλές τους παραμένουν επίκαιρες, ιδιαίτερα στον σημερινό κόσμο της ρευστότητας και της αβεβαιότητας.

Αν κατανοήσουμε τον στωικισμό, μπορούμε να απαντήσουμε σε κρίσιμες ερωτήσεις της ζωής μας, να χειριστούμε τις δυσκολίες, τις στενοχώριες και τις απογοητεύσεις που αναπόφευκτα συναντούμε και να αναζητήσουμε στοχαστικά την ευτυχία. Όποιο κι αν είναι το ζήτημα που μας απασχολεί, ο στωικισμός έχει κάτι να μας πει.

Το βιβλίο ανήκει στη σειρά φιλοσοφικών κειμένων «Στοχαστικός βίος» που διευθύνει ο Χαρίδημος Κ. Τσούκας.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Φιλοσοφία
Ημερομηνία έκδοσης: 25/01/2021
Σειρά: Στοχαστικός Βίος
Μετάφραση: Αντωνία Γουναροπούλου
Σχεδιασμός εξωφύλλου: Alex Kirby
Σελίδες: 328
Διαστάσεις: 13,8 x 20,4 εκ.
ISBN: 978-960-572-381-1 Διαβάστε ένα απόσπασμα
Massimo Pigliucci

Massimo Pigliucci

O Massimo Pigliucci (Μάσιμο Πιλιούτσι) είναι καθηγητής Φιλοσοφίας στο City College της Νέας Υόρκης. Έχει διδακτορικά στη Γενετική, την Εξελικτική Βιολογία και τη Φιλοσοφία. Η έρευνά του επικεντρώνεται κυρίως στη φιλοσοφία της επιστήμης, τη σχέση μ... Περισσότερα