Βασικά θέματα της ποίησης του Καβάφη
Γ.Π. Σαββίδης
Βασικά θέματα της ποίησης του Καβάφη

Γ.Π. Σαββίδης

Βασικά θέματα της ποίησης του Καβάφη

(Τρία δημόσια μαθήματα) Φύση και Τέχνη. Έρως και Θάνατος. Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον.
€9,08 €10,09

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Τούτο το βιβλίο προεκτείνει και συμπληρώνει τα Μικρά Καβαφικά μου. Το κύριο σώμα του αποτελείται από το κείμενο τριών δίωρων μαθημάτων που έγιναν, στις 2, 4 και ― μεσολαβούντος του Πάσχα― 18 Απριλίου 1990, στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη του Ηρακλείου Κρήτης. Χωρίς να αλλοιώσω την προφορικήν υφή τους, ξαναδιάβασα τώρα προσεκτικά το κείμενο, και επέφερα όσες διορθώσεις είτε προσθαφαιρέσεις έκρινα απαραίτητες. Σε υποσημειώσεις έβαλα κάποιες δεύτερες σκέψεις. Η ουσιαστικότερη προσθήκη είναι το Επίμετρο.
Για τη σημερινή μορφή του κειμένου, ωφέλιμη βοήθεια έλαβα από τις λεπτομερείς παρατηρήσεις και υποδείξεις των φίλων συναδέλφων Μαριλίζας Μητσού και Μιχάλη Πιερή ―ασχέτως εάν δεν τις ακολούθησα παντού. Θα ταίριαζε να τους είχα αφιερώσει εξ αδιαιρέτου τις επόμενες σελίδες. Μα προέκρινα την αφιέρωση στον σεβασμό και φίλτατό μας Λάρητα της Βικελαίας, Κύριον Μενέλαο Παρλαμά, ο οποίος μου έδωσε για λίγο την τιμητική ψευδαίσθηση μιας αμοιβαίας μαθητείας.

Από τον πρόλογο του Γ. Π. Σαββίδη.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Μελέτη
Α' Έκδοση: 1993
Σελίδες: 112
Διαστάσεις: 20,5 x 13,5
ISBN: 978-960-7233-40-0
Εύδοξος: 53405
Γ.Π. Σαββίδης

Γ.Π. Σαββίδης

Mελετητής και καθηγητής της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Ξεκίνησε τις σπουδές του στην Φιλοσοφική Aθηνών, αλλά τις συνέχισε στο King's College του Cambridge και στο Aριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου και αναγορεύτηκε διδάκτωρ Φιλολογίας το ... Περισσότερα

Άλλα βιβλία στον Ίκαρο