Δημοκρατία
Αλέκος Παπαδάτος, Αβραάμ Κάουα, Annie Di Donna
Δημοκρατία

Αλέκος Παπαδάτος, Αβραάμ Κάουα, Annie Di Donna

Δημοκρατία

€17,99 €19,99

Ένα graphic novel που βρίθει από θαυμαστούς χαρακτήρες και έντονο χρώμα, προσφέροντάς μας ταυτόχρονα μια νέα, σύγχρονη ματιά στο πώς επήλθε μια από τις μεγαλύτερες επινοήσεις της παγκόσμιας πολιτικής ιστορίας.

White Ravens 2016.

Βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού βιβλίου - ΙΒΒΥ 2016 στην κατηγορία «Βραβείο σε συγγραφέα εφηβικού - νεανικού βιβλίου, για εφήβους και νέους».

Βραβεία «Καλύτερου Σεναρίου» και «Καλύτερου Κόμικ by Wacom» στα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς 2016.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Στις αρχές του 5ου αιώνα π.Χ., η Αθήνα βρίσκεται σε πόλεμο. Στην προσπάθειά του να τονώσει το ηθικό των συντρόφων του πριν από τη μάχη ενάντια σε έναν πανίσχυρο εχθρό, ο Λέανδρος αρχίζει να τους διηγείται την ιστορία του. Έχοντας δει με τα μάτια του τις φρικαλεότητες των τυραννικών καθεστώτων αλλά και τη δημιουργία ενός νέου πολιτεύματος, ο Λέανδρος αφηγείται μια ζωή γεμάτη κίνδυνο και μεγάλες ιδέες, μια ιστορία για το τέλος της εποχής των θεών και την πολύπλοκη γένεση της δημοκρατίας. Σκηνές και γεγονότα που κόβουν την ανάσα μας δείχνουν πως η δημοκρατία σφυρηλατήθηκε τόσο από τύχη και ιστορικές συγκυρίες όσο και από τις πράξεις και το κουράγιο ανθρώπων πολυμήχανων και ταγμένων στο σκοπό τους.

Ο Αλέκος Παπαδάτος και η Annie Di Donna, συνδημιουργοί του διεθνούς εκδοτικού φαινομένου Logicomix, ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον συγγραφέα Αβραάμ Κάουα για να μας δώσουν ένα graphic novel που βρίθει από θαυμαστούς χαρακτήρες και έντονο χρώμα, προσφέροντάς μας ταυτόχρονα μια νέα, σύγχρονη ματιά στο πώς επήλθε μια από τις μεγαλύτερες επινοήσεις της παγκόσμιας πολιτικής ιστορίας.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Graphic Novel
Α' Έκδοση: 2015
Επιμέλεια: Ελευθερία Κοψιδά

Σελίδες: 248
ISBN: 978-960-572-072-8
Εύδοξος: 59370587 Διαβάστε ένα απόσπασμα
Αλέκος Παπαδάτος

Αλέκος Παπαδάτος

Ο Αλέκος Παπαδάτος έχει εργαστεί ως animator, σκηνοθέτης και δημιουργός storyboard, σχεδιάζοντας πα­ράλληλα εξώφυλλα για βιβλία και περιοδικά. Στο Logicomix δούλεψε επί πέντε συναπτά χρόνια. Ζει στην Αθήνα.

Άλλα βιβλία στον Ίκαρο
Αβραάμ Κάουα

Αβραάμ Κάουα

Ο Αβραάμ Κάουα είναι συγγραφέας, μεταφραστής και θεωρητικός του πολιτισμού. Γράφει και μελετά κόμικς, κινηματογράφο, και λογοτεχνία του μυστηρίου και του φανταστικού, με δημοσιεύσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στη χώρα μας έχουν κυκλοφορήσει η... Περισσότερα

Annie Di Donna

Annie Di Donna

Η Annie Di Donna έχει εργαστεί ως animator σε μια πλειάδα διεθνών παραγωγών και συνεχίζει να δουλεύει ως art director και colorist σε graphic novels.

Άλλα βιβλία στον Ίκαρο