Παναγιές Ελένες
Γιώργος Κ. Ψάλτης
Παναγιές Ελένες

Γιώργος Κ. Ψάλτης

Παναγιές Ελένες

€9,00 €10,00

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ο Γιώργος Ψάλτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969.

Έχει εκδώσει δύο βιβλία ποίησης: Επιστροφή στην ενιαία χώρα, Ίκαρος, 2008 και Μη σκάψετε παρακαλώ εδώ είναι θαμμένος ένας σκύλος, Εκδόσεις Ίκαρος, 2011. Έγραψε το λιμπρέτο για το Λειτουργικό Δράμα Η Ώρα του Μυστικού Δείπνου. Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά έντυπα και ιστοσελίδες.

Η.

Αυτό το παιδί που χρειάστηκε να γεννηθεί μόνο, με πατέρα ανίκανο μαζί του να συνδεθεί, παραλίγο εξώγαμο της μητέρας του που το θαύμασε χωρίς να είναι βέβαιη για το λόγο, πεθαίνει απόψε σε ένα λόφο, με τον πόνο του παλιού κρασιού – δηλαδή του ξιδιού– που δεν ζήτησε ποτέ να πιει καθότι δεν διψούσε εκτός για να μπορέσει να καταλάβει όσα ίσχυσαν προτού προλάβει ο ίδιος να συμβεί ως μακρόσυρτος βασιλιάς ενός λαού που αρνήθηκε να πει την αλήθεια στον εαυτό του με συνέπεια ποτέ να μην έχει οριστεί ως φυλή παρεκτός ενός Νόμου που θεωρεί παράλληλα ανθρώπους και θεό οπότε πλέον χρειάζεται να πει «τετέλεσται» ώστε επειγόντως μες στους αιώνες να ενώσει τη γη με τον ουρανό με σχήμα που δίνει ένας σταυρός.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Ελληνική Ποίηση
Α' Έκδοση: 2014
Σελίδες: 48
Διαστάσεις: 17 x 24
ISBN: 978-960-572-030-8
Γιώργος Κ. Ψάλτης

Γιώργος Κ. Ψάλτης

Ο Γιώργος Κ. Ψάλτης είναι συγγραφέας. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Η πρώτη του ποιητική συλλογή, Επιστροφή στην ενιαία χώρα, κυκλοφόρησε το 2008 και η δεύτερη το 2011, Μη σκάψετε παρακαλώ εδώ είναι θαμμένος ένας σκύλος. Το 2014 ... Περισσότερα

Άλλα βιβλία στον Ίκαρο