Τα φλογοβόλα
Rachel Kushner
Τα φλογοβόλα

Rachel Kushner

Τα φλογοβόλα

Υποψήφιο για το National Book Award και το Folio Prize, ενώ επιλέχθηκε ως το καλύτερο βιβλίο του 2013 από τους New York Times αλλά και τη Wall Street Journal, τους Los Angeles Times, το The New Yorker, το Time, το Flavorwire, το Salon, και το Slate.

Περισσότερες επιλογές αγοράς +
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η Rachel Kushner, με τη μεταλλική πρόζα της, μια πρόζα ακριβείας, στην οποία ισορροπεί αριστοτεχνικά η καλπάζουσα φαντασία με τη γείωση στην πραγματικότητα, μας ταξιδεύει στην Αμερική και στην Ιταλία της ηλεκτρικής δεκαετίας του 1970, αλλά και στα γεγονότα που οδήγησαν στον κόσμο όπως τον ξέρουμε σήμερα, στις παραμονές του Πρώτου αλλά και στην καρδιά του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Μια νέα κοπέλα, η Ρίνο, παθιασμένη με το σκι, με την ταχύτητα, με τις μοτοσικλέτες, με την τέχνη, βρίσκεται στην καρδιά των γεγονότων, στα παλμικά πεδία των απανωτών επαναστάσεων, των αδιάκοπων, έστω και σπασμωδικών, αναζητήσεων. Διψάει για ζωή, για έρωτα, για εμπειρίες, με μοτοσικλέτες ή με μολότοφ, σε αίθουσες τέχνης της πρωτοπορίας στη Νέα Υόρκη ή σε οδομαχίες στους εξεγερμένους δρόμους της Ρώμης.

Η Ρίνο, ως προσωποποίηση της φλεγόμενης νιότης, δε θέλει να είναι οπαδός ή παθητικός θεατής της ζωής, αλλά να ορίζει εκείνη τα γεγονότα.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Ξένη Πεζογραφία
Α' Έκδοση: 2014
Ψηφιακή έκδοση epub
Μετάφραση: Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης
Επιμέλεια: Ελένη Γεωργοστάθη
Σελίδες: 560
ISBN: 978-960-572-051-3
Rachel Kushner

Rachel Kushner

Το δεύτερο μυθιστόρημα της Rachel Kushner, Τα φλογοβόλα [The Flamethrowers] ήταν στη βραχεία λίστα υποψηφίων για το National Book Award του 2013 και στα Δέκα Κορυφαία Βιβλία του 2013 στους Times της Νέας Υόρκης. Αναγορεύτηκε από τους Times Δημοφιλ... Περισσότερα