Ο Ελύτης για παιδιά
Ιουλίτα Ηλιοπούλου
Ο Ελύτης για παιδιά

Ιουλίτα Ηλιοπούλου

Ο Ελύτης για παιδιά

€18,00 €20,00

-Υποψήφιο βιβλίο για το Κρατικό Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά 2023
-Βραβείο Greek IBBY 2023 καλύτερου βιβλίου γνώσεων για παιδιά
-Στη Χρυσή Λίστα του Elniplex για το 2023
-Στη Μικρή Λίστα των Βραβείων του Αναγνώστη 2023 για το καλύτερο βιβλίο γνώσεων για παιδιά

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου δημιουργεί ένα εικονογραφημένο βιβλίο για τον Οδυσσέα Ελύτη, με το οποίο προσφέρει έναν άλλον τρόπο μύησης των παιδιών στη μαγεία, τις ιδέες και τα σύμβολα της ποίησης του μεγάλου Έλληνα ποιητή.

Η συγγραφέας αφηγείται, με τρόπο ευχάριστο, τη ζωή του ποιητή δίνοντας πληροφορίες για τον ίδιο, την ποίηση και τον κόσμο στον οποίο μεγάλωσε. Στο κείμενο παρεμβάλλονται ποιήματα και πεζά αποσπάσματα του Οδυσσέα Ελύτη καθώς και δικά του εικαστικά και φωτογραφίες. Στις τελευταίες σελίδες προτείνεται μια πλειάδα δραστηριοτήτων, βασισμένες στο έργο του ποιητή, που μπορούν να πραγματοποιηθούν στο σπίτι ή στο σχολείο.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που απευθύνεται καταρχήν στα παιδιά, αλλά σίγουρα μπορούν να απολαύσουν και οι γονείς και οι δάσκαλοί τους.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Σειρά: Βιβλία Γνώσεων
Ηλικία: από 7 ετών
Ημερομηνία έκδοσης: 12/12/2022

Σελίδες: 112
Διαστάσεις: 20 x 25 εκ.
ISBN: 978-960-572-536-5 Διαβάστε ένα απόσπασμα
Ιουλίτα Ηλιοπούλου

Ιουλίτα Ηλιοπούλου

Η Ιουλίτα Ηλιοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Βυζαντινή και Νεοελληνική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και θέατρο στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Γράφει ποίηση, δοκίμια και παραμύθια. Έχουν εκδοθεί πέντε ποιητ... Περισσότερα

Άλλα βιβλία στον Ίκαρο