Τα φιλιά
Manuel Vilas
Τα φιλιά

Manuel Vilas

Τα φιλιά

€19,80 €22,00

Ο Manuel Vilas, συγγραφέας του βιβλίου «Ορδέσα» (2020), με έναυσμα την κοινωνική αποστασιοποίηση που έφερε η έλευση της COVID-19 ―που ενίσχυσε τη μοναξιά, στέρησε οποιαδήποτε σωματική επαφή, άρπαξε τις αγκαλιές και απαγόρευσε τα φιλιά―, έγραψε ένα μυθιστόρημα για την αγάπη εν καιρώ πανδημίας.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Λες κι υπάρχει κάτι άλλο πέρα από ένα φιλί.

Τίποτα δεν υπάρχει.


Το φιλί που σφραγίζει τη φλογερή και απροσδόκητη ιστορία αγάπης μεταξύ του Σαλβαδόρ και της Μονσεράτ γεννιέται εν μέσω της πανδημίας, σε ένα εξοχικό καταμεσής του δάσους, όπου ο Σαλβαδόρ, ένας πενηνταοχτάχρονος καθηγητής, βρίσκει καταφύγιο. Γνωρίζει τη Μονσεράτ σ’ ένα γειτονικό χωριό, στα περίχωρα της Μαδρίτης, να εργάζεται στο μοναδικό παντοπωλείο της περιοχής.

Τον Μάρτιο του 2020, ο Σαλβαδόρ ξαναδιαβάζει τον Δον Κιχώτη υπό το πρίσμα της αίσθησης του απόλυτου, του καταβροχθιστικού πάθους που τον δένει με τη Μονσεράτ. Η απρόσμενή του Αλτισιδόρα –όπως του αρέσει να την αποκαλεί– εμφανίζεται ως μια πράξη αντίστασης τον καιρό της αναγκαστικής απομόνωσης. Μέχρι που το παρελθόν τους αναδύεται, αναπόφευκτα, καθώς η ρουτίνα των δύο εραστών γίνεται πραγματικότητα.

Τα Φιλιά είναι ένα μεγάλο ερωτικό μυθιστόρημα, τρυφερό και αισθησιακό, συχνά αστείο και δραματικό, όπου οι χαρακτήρες στην οικειότητά τους συνδέονται μοναδικά με τον αναγνώστη. Το δέρμα των ερωτευμένων, ο σαρκικός τους πόθος και τα φιλιά τους παρουσιάζονται με τρόπο σχεδόν απτό. Ο Manuel Vilas δημιουργεί έναν στοχασμό για το πώς, εν μέσω μιας παγκόσμιας κρίσης, δύο άνθρωποι προσπαθούν να βρουν το νόημα εκεί που φαινομενικά δεν υπάρχει.

Διαβάστε όσα μας έγραψε στο blog μας η Νάννα Παπανικολάου για τη μετάφραση του βιβλίου.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Ξένη Πεζογραφία
Ημερομηνία έκδοσης: 03/04/2023
Μετάφραση: Νάννα Παπανικολάου
Σχεδιασμός/εικονογράφηση εξωφύλλου: Χρήστος Κούρτογλου
Σελίδες: 512
Διαστάσεις: 13.3 x 20.5 εκ.
ISBN: 978-960-572-547-1 Διαβάστε ένα απόσπασμα
Manuel Vilas

Manuel Vilas

O Manuel Vilas (Μανουέλ Βίλας) γεννήθηκε το 1962 στο Μπαρμπάστρο της Ισπανίας. Είναι πολυβραβευμένος ποιητής και πεζογράφος. Αρθρογραφεί τακτικά στην εφημερίδα El País.

Έχει εκδώσει οκτώ μυθιστορήματα και έναν μεγάλο αριθμό ποιητι... Περισσότερα

Άλλα βιβλία στον Ίκαρο