Η Στωική πρόκληση
William B. Irvine
Η Στωική πρόκληση

William B. Irvine

Η Στωική πρόκληση

Ένας οδηγός φιλοσοφίας για να είστε πιο δυνατοί, πιο ήρεμοι και πιο ανθεκτικοί

Περισσότερες επιλογές αγοράς +
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η Στωική πρόκληση μας διδάσκει κάτι απλό: πώς να ανταποκρινόμαστε θετικά στις προκλήσεις της όλο και πιο απρόβλεπτης εποχής μας. Σε αυτόν τον πρακτικό, αναζωογονητικά αισιόδοξο οδηγό, ο φιλόσοφος William B. Irvine εξηγεί πώς η Στωική σοφία αιώνων μπορεί να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τα προβλήματά μας − από το καθημερινό άγχος μέχρι τα υπαρξιακά διλήμματα της ζωής. Το βιβλίο συνδυάζει με μοναδικό τρόπο γνώσεις από αρχαίους Στωικούς, όπως ο Μάρκος Αυρήλιος, ο Σενέκας και ο Επίκτητος, με τεχνικές όπως η αγκύρωση και η πλαισίωση, που αναδείχθηκαν από τη σύγχρονη ψυχολογική έρευνα.

Το αποτέλεσμα είναι η εκπληκτικά απλή πλην όμως εκλεπτυσμένη «Στωική στρατηγική αντιμετώπισης δοκιμασιών» του Irvine, η οποία μας διδάσκει πώς να αλλάξουμε ριζικά τη συναισθηματική μας αντίδραση στις δυσκολίες της ζωής: Mπορούμε όχι μόνο να ξεπεράσουμε τα όποια εμπόδια, αλλά −εδώ είναι το σημαντικό− και να επωφεληθούμε από αυτά. Ό,τι δεν μας σκοτώνει, μας κάνει πιο δυνατούς − αρκεί να ξέρουμε να επεξεργαζόμαστε την εμπειρία μας. Ο Irvine, ως καλός δάσκαλος, μας δείχνει γλαφυρά το πώς.

Το βιβλίο ανήκει στη σειρά φιλοσοφικών κειμένων «Στοχαστικός βίος» που διευθύνει ο Χαρίδημος Κ. Τσούκας.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Φιλοσοφία
Ημερομηνία έκδοσης: 14/06/2022
Σειρά: Στοχαστικός Βίος
Μετάφραση: Αντωνία Γουναροπούλου
Σελίδες: 216
Διαστάσεις: 13,8 x 20,4 εκ.
ISBN: 978-960-572-484-9 Διαβάστε ένα απόσπασμα
William B. Irvine

William B. Irvine

O William B. Irvine είναι καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Wright State στο Ντέιτον του Οχάιο από το 1983. Είναι απόφοιτος Μαθηματικών και Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου του Michigan και κάτοχος MA και PhD στη Φιλοσοφία από το UCLA.

Τα ... Περισσότερα

Άλλα βιβλία στον Ίκαρο