Φεγγίτες
Γιάννης Μεταξάς
Φεγγίτες

Γιάννης Μεταξάς

Φεγγίτες

με τρεις ζωγραφιές του Γιάννη Ψυχοπαίδη
€11,97 €13,30

-ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΙΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ 2023
-Υποψήφιο βιβλίο για το Κρατικό Βραβείο Ποίησης 2023

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Φεγγίτες χρειαζόμαστε όταν απέξω κάποιο φως πρέπει να ’ρθει μέσα μας να μπει. Κι απ’ το σκοτάδι κάπως, κάπως να μας βγάλει. Ή και στο ημίφως να μας βάλει.

Μα φεγγίτες δεν είναι μόνο εκείνα τα γνωστά μικρά παράθυρα, συχνά μάλιστα με σχήματα παράξενα στους τοίχους ν’ ανακλώνται. Φεγγίτες είναι καθετί που απ’ εκεί κάτι άλλο μπορεί να νομίσουμε πως βλέπουμε. Ένα παλιό χαρτί, ένας ήχος, ένας δισταγμός, ενός δρόμου η στροφή.

Όλα αυτά μπροστά σε διερωτήσεις διάφορες μπορούνε να μας φέρουνε. Και τις οριστικές τις απαντήσεις σε δύσκολη θέση να τις βάλουνε.

Μ’ αυτήν τη διευκρίνιση θα ’θελα να πω πως και τα ποιήματά μου δεν είναι αποκομμένα από τα άλλα μου βιβλία, που για το Πανεπιστήμιο έκαμα. Και πού, σε αυτά, τα απόλυτα και τα προφανή προσπάθησα να αποφύγω.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Ελληνική Ποίηση
Ημερομηνία έκδοσης: 14/11/2022

Σελίδες: 160
Διαστάσεις: 16 x 24 εκ.
ISBN: 978-960-572-534-1 Διαβάστε ένα απόσπασμα
Γιάννης Μεταξάς

Γιάννης Μεταξάς

Ο Γιάννης Μεταξάς, ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης, ιδρυτής τού Εργαστηρίου Πολιτικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Διακλαδικής Ακαδημίας των Επιστημών (Académie Européenne Interdisciplinaire des Sci... Περισσότερα

Άλλα βιβλία στον Ίκαρο