Το πνεύμα των γονιών μου εξακολουθεί να ανυψώνεται μέσα στη βροχή
Patricio Pron
Το πνεύμα των γονιών μου εξακολουθεί να ανυψώνεται μέσα στη βροχή

Patricio Pron

Το πνεύμα των γονιών μου εξακολουθεί να ανυψώνεται μέσα στη βροχή

Περισσότερες επιλογές αγοράς +
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ένας νεαρός συγγραφέας επιστρέφει στην Αργεντινή για να αποχαιρετήσει τον ετοιμοθάνατο πατέρα του. Στο σπίτι των γονιών του, βρίσκει έγγραφα, χάρτες, φωτογραφίες… και ανακαλύπτει την άγνωστη ιστορία της οικογένειάς του, καθώς και το εμμονικό ενδιαφέρον του πατέρα του σχετικά με την περίεργη εξαφάνιση ενός άνδρα.

Ξαφνικά, έρχεται αντιμέτωπος με τα φαντάσματα του σκοτεινού πολιτικού παρελθόντος της Αργεντινής και με τις αναμνήσεις της οικογένειάς του από την αντίσταση ενάντια στο καταπιεστικό στρατιωτικό καθεστώς.

Τα θραύσματα της έρευνας του αφηγητή δεν αποκαλύπτουν μόνο ένα μέρος της ζωής του πατέρα του −την οποία είχε προσπαθήσει να ξεχάσει−, αλλά και την κληρονομιά μιας ολόκληρης γενιάς, γεμάτη από βαρβαρότητες και παρανομία.

Ένα τολμηρό, βαθιά συγκινητικό μυθιστόρημα για τα μυστικά του παρελθόντος, τον ρόλο της διαφθοράς και της συλλογικής ευθύνης· συγχρόνως, μια παγκόσμια ιστορία για όλους όσοι επέζησαν ή έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι μια ιδέα.

Διαβάστε όσα μας έγραψε στο blog μας η Μαρία Παλαιολόγου για τη μετάφραση του βιβλίου.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Ξένη Πεζογραφία
Ημερομηνία έκδοσης: 20/09/2021
Μετάφραση: Μαρία Παλαιολόγου
Σχεδιασμός/εικονογράφηση εξωφύλλου: Χρήστος Κούρτογλου
Σελίδες: 312
Διαστάσεις: 13,3 x 20,5 εκ.
ISBN: 978-960-572-431-3 Διαβάστε ένα απόσπασμα
Patricio Pron

Patricio Pron

Ο Patricio Pron (Πατρίσιο Προν) γεννήθηκε στο Ροσάριο της Αργεντινής το 1975. Αποφοίτησε από το Τμήμα Κοινωνικής Επικοινωνίας του Εθνικού Πανεπιστημίου του Ροσάριο. Εργάζεται ως κριτικός λογοτεχνίας και συγγραφέας∙ το έργο του έχει μεταφραστεί σε ... Περισσότερα

Άλλα βιβλία στον Ίκαρο