Ιδιοπάθεια
Sam Byers
Ιδιοπάθεια

Sam Byers

Ιδιοπάθεια

ΙΔΙΟΠΑΘΕΙΑ (η): Ασθένεια άγνωστης προέλευσης και αιτίας. Ο Sam Byers στο πρώτο του μυθιστόρημα, ακολουθεί με δεξιοτεχνία και κέφι ‒αλλά και με γλώσσα που σπάει κόκαλα‒ τα χνάρια της μεγάλης αγγλοσαξωνικής παράδοσης του χιούμορ και αναδεικνύεται στο πιο φρέσκο και πολλά υποσχόμενο ταλέντο της νεότερης γενιάς Βρετανών συγγραφέων.

Περισσότερες επιλογές αγοράς +
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η Κάθριν και ο Ντάνιελ έχουν χωρίσει. Στα τριάντα τους, παλεύουν, καθένας ξεχωριστά, με τα σύνδρομα της ηλικίας τους αλλά και το σουρεαλισμό της σύγχρονης ζωής: η Κάθριν, καταθλιπτική και κυνική, προσπαθεί να συνέλθει από το χωρισμό εγκλωβισμένη σε μια πόλη και σε μια δουλειά που μισεί πέραν πάσης αμφιβολίας, ενώ ο Ντάνιελ δεν είναι καθόλου βέβαιος αν η νέα του σχέση και η δουλειά του τον ικανοποιούν πραγματικά. Τα πράγματα παίρνουν νέα τροπή όταν επανεμφανίζεται στο προσκήνιο ένας παλιός τους φίλος, ο Νέιθαν, μετά από ενάμιση χρόνο απουσίας σε ψυχιατρική κλινική, κουβαλώντας επιπλέον το βάρος μιας μαμάς που στο μεταξύ έχει αναδειχθεί σε συγγραφέα ενός αυτοβιογραφικού μπεστ-σέλερ βασισμένου στη δική του ατυχή διαδρομή, και σε δημοφιλή περσόνα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με το ψευδώνυμο «Μάνα Κουράγιο». Με φόντο μια μυστηριώδη επιδημία των βοοειδών που εξαπλώνεται στην Αγγλία, οι τρεις φίλοι θα επιχειρήσουν να λύσουν τα δικά τους μυστήρια, προσφέροντας απολαυστικές σελίδες ευφυούς σάτιρας της σύγχρονης πραγματικότητας και μια ανελέητη ανάγνωση της παθολογίας μιας γενιάς που παραπαίει ανάμεσα στη συντήρηση και την αμφισβήτηση αλλά και της ανθρώπινης κατάστασης ανεξαρτήτως ηλικίας.

Ο Sam Byers στην Ιδιοπάθεια, το πρώτο του μυθιστόρημα, ακολουθεί με δεξιοτεχνία και κέφι ‒αλλά και με γλώσσα που σπάει κόκαλα‒ τα χνάρια της μεγάλης αγγλοσαξωνικής παράδοσης του χιούμορ και αναδεικνύεται στο πιο φρέσκο και πολλά υποσχόμενο ταλέντο της νεότερης γενιάς Βρετανών συγγραφέων.

Ο Sam Byers είναι υποψήφιος για το Costa Book Award.

Μέχρι στιγμής, το πρώτο μυθιστόρημα του Sam Byers, Ιδιοπάθεια έχει μεταφραστεί ή μεταφράζεται σε 12 γλώσσες.

Η εφημερίδα The Telegraph συμπεριέλαβε τον συγγραφέα στους πέντε νέους πεζογράφους του 2013 που αξίζει να παρακολουθήσουμε.

Η βρεττανική αλυσίδα βιβλιοπωλείων Waterstones, προτείνει το Ιδιοπάθεια ως ένα από τα έντεκα καλύτερα debut novels του 2013.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Ξένη Πεζογραφία
Α' Έκδοση: 2013
Ψηφιακή έκδοση ePub
Μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου
Σελίδες: 376
Διαστάσεις: 13,3 x 20,5 εκ.
ISBN: 978-960-572-012-4
Sam Byers

Sam Byers

Ο Sam Byers γεννήθηκε το 1979. Κατέχει μεταπτυχιακό στην Δημιουργική Γραφή από το πανεπιστήμιο του East Anglia, ενώ κείμενά του έχουν δημοσιευτεί στα λογοτεχνικά περιοδικά Granta, Tank και Blank Pages. Είναι τακτικός κριτικός βιβλίων στο Times Lit... Περισσότερα