Κασκαντέρ
Ιορδάνης Παπαδόπουλος
Κασκαντέρ

Ιορδάνης Παπαδόπουλος

Κασκαντέρ

Η ψηλαφητή αφήγηση μιας πτώσης

ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Όταν γράφει για τα χέρια, ο Κασκαντέρ γράφει για την πτώση, κι όταν πέφτει, δεν σταματά να κοιτά τα χέρια του. Αφηγείται μια σπονδυλωτή ιστορία, αναμοχλεύοντας προσωπικές μνήμες, μυθοπλασίες, τραγούδια, φιλμ, εικαστικά έργα, λογοτεχνικά και φιλοσοφικά κείμενα.

Ο Κασκαντέρ ντουμπλάρει φωνές και σώματα, γίνεται καταρράκτης, θέαμα, βουή και θρύλος. Πρόκειται για ασκήσεις μεταμφίεσης και τύχης, αυστηρών υπολογισμών, βαρύτητας και ταχυδακτυλουργίας. Βεβαίως, ο Κασκαντέρ έχει τα χέρια πάντα με το μέρος του.

Αν και παραδέχεται ότι όλα είναι εκ φύσεως κακογραμμένα, ότι όλα κατευθύνονται προς ένα χείλος, δεν θέλει να διορθώσει, ούτε ν’ αποτρέψει κάτι∙ απλώς πηδάει.

Τα νερά του αργά ή γρήγορα θα σπάσουν.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Ελληνική Πεζογραφία
Ημερομηνία έκδοσης: 30/06/2025

Σελίδες: 160
Διαστάσεις: 12.3 x 19.2 εκ.
ISBN: 978-960-572-758-1 Διαβάστε ένα απόσπασμα
Ιορδάνης  Παπαδόπουλος

Ιορδάνης Παπαδόπουλος

Ο Ιορδάνης Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1976 στη Θεσσαλονίκη.
Έχει εκδώσει τα βιβλία ποίησης Μπρα ντε φερ – Ένας χειρισμός πρόγνωσης (εκδ. Τυπωθήτω/Δαρδανός, 2015, 3η θέση στα βραβεία του περιοδικού Αναγνώστης το 2016) και Το βουνό... Περισσότερα

Άλλα βιβλία στον Ίκαρο