Πώς να ζούμε
Sarah Bakewell
Πώς να ζούμε

Sarah Bakewell

Πώς να ζούμε

Η ζωή του Μοντέν, σε μία ερώτηση και είκοσι πιθανές απαντήσεις
€19,80 €22,00

-Στη μακρά λίστα των βραβείων του Περιοδικού «Χάρτης» 2022

Το βιβλίο της Σάρα Μπέικγουελ είναι πιθανότατα το καλύτερο εκλαϊκευτικό βιβλίο για τον Μοντέν. Με προσιτή και απολαυστική γραφή, η Μπέικγουελ διαβάζει προσεκτικά τα δοκίμια του Μοντέν, περιγράφει όψεις της ζωής του και μοιράζεται μαζί μας το απόσταγμα της σκέψης της.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Πώς να τα πηγαίνουμε καλά με τους άλλους; Πώς να σταθούμε απέναντι στο πένθος; Πώς να αντιμετωπίζουμε τις ατέλειες και τα λάθη μας; Πώς να μη μας παρασύρει η δύναμη της συνήθειας; Πώς να σκεπτόμαστε και να συναισθανόμαστε; Πώς να χαιρόμαστε; Αυτά είναι μερικά από τα πολλά ερωτήματα που τίθενται στη ζωή μας.

Το ερώτημα «Πώς να ζούμε» απασχόλησε ιδιαίτερα τον Μισέλ ντε Μοντέν, ο οποίος δεν προσφεύγει στη φιλοσοφία ή στη μυθοπλασία για να συνάγει μαθήματα ζωής, αλλά στην αυτοπαρατήρηση. Παρατηρεί και καταγράφει προσεκτικά τον εαυτό του: τις επιθυμίες του, τις πράξεις του, τα συναισθήματα και τις σκέψεις του. Είναι, θα λέγαμε, ανθρωπολόγος του εαυτού του. Εξερευνώντας με απλό, καθημερινό τρόπο την ενδοχώρα του, είναι σαν να περιγράφει τον καθέναν μας, εξερευνώντας το ενιαίο της ανθρώπινης εμπειρίας πίσω από την πολλαπλότητα.

«Διαβάζοντας τον Μοντέν, ανακαλύπτω τον εαυτό μου», είχε πει ο Πασκάλ. Ο Μοντέν δεν δημιουργεί ένα σύστημα σκέψης· γράφει δοκιμάζοντας τη σκέψη του, εξ ου και ο όρος «δοκίμια» που καθιέρωσε.

Το βιβλίο ανήκει στη σειρά φιλοσοφικών κειμένων «Στοχαστικός βίος» που διευθύνει ο Χαρίδημος Κ. Τσούκας.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Βιογραφία-Αυτοβιογραφία / Φιλοσοφία
Ημερομηνία έκδοσης: 14/11/2022
Σειρά: Στοχαστικός Βίος
Μετάφραση: Βαγγέλης Προβιάς
Σελίδες: 592
Διαστάσεις: 13.8 x 20.4 εκ.
ISBN: 978-960-572-532-7 Διαβάστε ένα απόσπασμα
Sarah Bakewell

Sarah Bakewell

H Sarah Bakewell υπήρξε έφορος στη βιβλιοθήκη Γουέλκομ, υπεύθυνη για τα πρώτα εκτυπωμένα βιβλία, προτού γίνει συγγραφέας πλήρους απασχόλησης και δημοσιεύσει τα ευρέως αναγνωρισμένα βιβλία της The Smart και The English Dane. Ζει σ... Περισσότερα