Δύο νουβέλες
Guy de Maupassant
Δύο νουβέλες

Guy de Maupassant

Δύο νουβέλες

€12,72 €14,13

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η πρώτη νουβέλα, που περιλαμβάνεται στο βιβλίο, είναι η Οικογενειακή υπόθεση. Προδημοσιεύτηκε στο περιοδικό LanouvelleRevue το 1881 και πρωτοεμφανίστηκε στα ελληνικά τη δεκαετία του ‘20 με τον τίτλο «Οικογενειακά» στη συλλογή διηγημάτων του Γκυ ντε Μωπασαν Εκλεκτά διηγήματα, χωρίς ένδειξη του μεταφραστή. Είναι από τις σημαντικότερες νουβέλες του Γκυ ντε Μωπασάν.

Η Κληρονομιά, η δεύτερη νουβέλα του βιβλίου, πρωτοδημοσιεύτηκε το 1884 σε εβδομαδιαίες συνέχειες στη LavieMilitaire και περιλήφθηκε στη συλλογή Η μις Χάρριετ (1884). Στα ελληνικά δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα του Κορομηλά το 1889 χωρίς ένδειξη του μεταφραστή αλλά οι Ν.Δ. Τριανταφυλλόπουλος και Λ. Τριανταφυλλοπούλου αποδίδουν τη μετάφραση στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη. Με την Κληρονομιά ο Μωπασάν συνθέτει μία από τις αριστουργηματικότερες νουβέλες του, όπου δείχνει όλη την αφηγηματική δεξιοτεχνία του και την εκ μέρους του αριστοτεχνική περιγραφή διαφόρων χαρακτήρων.

Ο μεταφραστής Φοίβος Ι. Πιομπίνος συμπληρώνει την έκδοση με σημειώσεις, χρονολόγιο και βιβλιογραφία.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Ξένη Πεζογραφία
Α' Έκδοση: 2008
Μετάφραση: Φοίβος Πιομπίνος
Σελίδες: 192
ISBN: 978-960-8399-65-5
Guy de Maupassant

Guy de Maupassant

O Henri Rene Albert Guy de Maupassant γεννιέται στη Νορμανδία το 1850 και πεθαίνει στο Παρίσι το 1893. Ξεκινά να γράφει σε ηλικία δεκατριών χρόνων και συνεχίζει να δουλεύει εντατικά μέχρι το τέλος της ζωής του. Στο έργο του περιλαμβάνονται έξι μυθ... Περισσότερα

Άλλα βιβλία στον Ίκαρο