Ο Πρακτικός Οδηγός του ευ ζην
Massimo Pigliucci
Ο Πρακτικός Οδηγός του ευ ζην

Massimo Pigliucci

Ο Πρακτικός Οδηγός του ευ ζην

ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Για περισσότερα από δύο χιλιάδες χρόνια, ο Στωικισμός μας έχει οπλίσει με ένα σύστημα άμυνας απέναντι στις δυσκολίες. Γι’ αυτό άλλωστε είναι πιο επίκαιρος από ποτέ. Ωστόσο βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα δύσκολο ερώτημα: Είναι αλήθεια ότι δεν πρέπει να νοιαζόμαστε για τη δουλειά μας, τα αγαπημένα μας πρόσωπα ή τη ζωή μας; Οι παλιοί Στωικοί θα απαντούσαν θετικά.

Στο δοκίμιο αυτό, ο φιλόσοφος Massimo Pigliucci μας παρουσιάζει έναν ανανεωμένο στωικισμό που αντανακλά τη σύγχρονη επιστήμη και τις κοινωνικές ευαισθησίες της εποχής μας. Ο συγγραφέας αποδέχεται τους δεσμούς στοργής που μας δίνουν χαρά, ικανοποίηση από την εκπλήρωση ενός στόχου καθώς και τη θλίψη που προκαλεί η απώλεια. Στο έργο του, ο Στωικισμός δεν ταυτίζεται με την κατάκτηση της αδιαφορίας, αλλά της αντοχής απέναντι στον πόνο, της μετρημένης απόλαυσης, μεταμορφώνεται δηλαδή σε μια φιλοσοφική διδαχή που μας επιτρέπει να ζούμε καλύτερα.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Φιλοσοφία
Α' Έκδοση: 2024
Σειρά: Στοχαστικός Βίος
Μετάφραση: Αντωνία Γουναροπούλου
Massimo Pigliucci

Massimo Pigliucci

O Massimo Pigliucci (Μάσιμο Πιλιούτσι) είναι καθηγητής Φιλοσοφίας στο City College της Νέας Υόρκης. Έχει διδακτορικά στη Γενετική, την Εξελικτική Βιολογία και τη Φιλοσοφία. Η έρευνά του επικεντρώνεται κυρίως στη φιλοσοφία της επιστήμης, τη σχέση μ... Περισσότερα

Άλλα βιβλία στον Ίκαρο