Μέρα απελευθέρωσης
George Saunders
Μέρα απελευθέρωσης

George Saunders

Μέρα απελευθέρωσης

ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Έχοντας αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές, ένα Booker και μια θέση στις λίστες των best sellers των NY Times, o δεξιοτέχνης της μικρής φόρμας George Saunders, μας παραδίδει μια ανατρεπτική συλλογή απαράμιλλης μαεστρίας που διερευνά θέματα εξουσίας, ηθικής και δικαιοσύνης και εξετάζει σε συγκινητικό βάθος την ουσία της ανθρώπινης συνύπαρξης.

Κόρες, μανάδες, εγγόνια, έφηβοι, υπερήλικες· ήρωες άλλοτε δυστοπικοί και μακρινοί και άλλοτε υπερβολικά γνώριμοι και οικείοι μας παρασέρνουν στις ζωές και τα μικρά τους σύμπαντα που άλλοτε συνθλίβονται από απόγνωση, καταπίεση και βάναυσο ρεαλισμό και άλλοτε πλημμυρίζουν με χαρά, γενναιοδωρία και ελπίδα. Η Μέρα απελευθέρωσης που έχει ήδη χαρακτηριστεί ως ένα από τα καλύτερα βιβλία της χρονιάς από τα πιο έγκριτα διεθνή μέσα αποτελεί μια διεισδυτική ματιά στην άβυσσο της Αμερικανικότητας και παράλληλα μια σπουδή στην πολυπρισματικότητα της ανθρώπινης εμπειρίας.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Ξένη Πεζογραφία
Α' Έκδοση: 2023
Μετάφραση:
Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης
Σχεδιασμός/εικονογράφηση
εξωφύλλου: Χρήστος Κούρτογλου
Σελίδες: 296
Διαστάσεις: 13.3 x 20.5 εκ.
ISBN: 978-960-572-615-7
George Saunders

George Saunders

Ο George Saunders έχει γράψει εφτά βιβλία, ανάμεσα στα οποία οι συλλογές διηγημάτων Δεκάτη Δεκεμβρίου (Folio Prize 2014) και Pastoralia. Έχει υπάρξει υπότροφος του Ιδρύματος Lannan, της Αμερικανικής Ακαδημίας Γραμμάτων και Τεχνών... Περισσότερα

Άλλα βιβλία στον Ίκαρο