Σάλτος
Ανδρέας Νικολακόπουλος
Σάλτος

Ανδρέας Νικολακόπουλος

Σάλτος

Μετά τη θερμή υποδοχή, τις εξαιρετικές κριτικές για το βιβλίο του «Αποδοχή κληρονομιάς», τις υποψηφιότητες για το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος 2021, το Βραβείο Διηγήματος 2021 του λογοτεχνικού περιοδικού «Ο Αναγνώστης» και το Βραβείο Πεζογραφίας 2021 του περιοδικού «Κλεψύδρα», ο Ανδρέας Νικολακόπουλος επιστρέφει με μια νέα συλλογή διηγημάτων: δεκατρείς νέες ιστορίες με το γνώριμο, μεστό αφηγηματικό του ύφος.

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
Περισσότερες επιλογές αγοράς +
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Στην εποχή του Μεσαίωνα οι λογικοί και σώφρονες άνθρωποι των πόλεων στοιβάζαν τους ψυχικά διαταραγμένους ή λοξούς σε μεγάλα ξύλινα καράβια χωρίς κουπιά και τους άφηναν να περιφέρονται ακυβέρνητοι στις θάλασσες.

Οι πρωταγωνιστές των νέων διηγημάτων του Ανδρέα Νικολακόπουλου δεν ζουν στο Μεσαίωνα. Βρισκόμενοι όμως στη θάλασσα, στα βουνά, σε δάση, σε πόλεις, σε τρένα, σε πανεπιστημιακά εργαστήρια, ανάμεσα στα σύννεφα, απέκτησαν και οι ίδιοι την παλιά εκείνη λοξή ματιά. Η διαφορά είναι πως δεν φτιάχνονται πια μεγάλα ξύλινα καράβια.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Ελληνική Πεζογραφία
Α' Έκδοση: 2022
Σελίδες: 176
Διαστάσεις: 13,3 x 20,5 εκ.
ISBN: 978-960-572-524-2 Διαβάστε ένα απόσπασμα
Ανδρέας Νικολακόπουλος

Ανδρέας Νικολακόπουλος

Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Εργάζεται ως σεφ σε εστιατόρια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μοιράζει τη ζωή του μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου.

Η πρώτη του συλλογή διηγημάτων, Μάκινα (Εκδόσεις Ηδύφωνο), εκδόθ... Περισσότερα

Άλλα βιβλία στον Ίκαρο