Θρυμματισμένη φρυγανιά
Κρίτων Σαλπιγκτής
Θρυμματισμένη φρυγανιά

Κρίτων Σαλπιγκτής

Θρυμματισμένη φρυγανιά

€14,85 €16,50

Το νέο βιβλίο του Κρίτωνα Σαλπιγκτή, «Θρυμματισμένη φρυγανιά», αποτελεί ένα συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα, τοποθετημένο στη Θεσσαλονίκη τα χρόνια της Κατοχής.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

«... με διέλυσε με την ίδια ευκολία που λιώνει στο τσάι μια θρυμματισμένη φρυγανιά».

Δυο παλιοί γνώριμοι, από τη δεκαετία του ’50, ο Τέλης Δημητρέλης, δημοφιλής Έλληνας ποιητής, και ο Αλέξανδρος Τεφλιώνης ή Alex Teff, μεγάλης φήμης μαθηματικός με καριέρα στις ΗΠΑ και συγγραφέας ενός αστυνομικού μυθιστορήματος με διεθνή επιτυχία, συναντιούνται μετά από πολλά χρόνια στη γενέθλια πόλη τους, τη Θεσσαλονίκη.

Η συνάντηση αυτή πυροδοτεί καταλυτικές εξελίξεις, καθώς ο Δημητρέλης αναλαμβάνει ρόλο ντετέκτιβ και φέρνει στο φως μια υπόθεση που έχει τις ρίζες της στα χρόνια της Κατοχής: έναν περιβόητο θησαυρό που ο θρύλος λέει πως κλάπηκε από τους Ναζί και έχει θαφτεί κάπου στη Βόρειο Ελλάδα.

Η πρώτη περιπέτεια του ποιητή Δημητρέλη υφαίνει τον καμβά ενός νουάρ μυθιστορήματος με αναρίθμητα θύματα, ανεξιχνίαστους φόνους, συμφέροντα οικογενειών και μυστικές υπηρεσίες υπερδυνάμεων, που αλληλεπιδρούν φέρνοντας στην επιφάνεια απόκρυφα γεγονότα και μυστικά.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Ελληνική Πεζογραφία
Ημερομηνία έκδοσης: 29/10/2018

Σελίδες: 564
Διαστάσεις: 13,3 x 20,5 εκ.
ISBN: 978-960-572-256-2 Διαβάστε ένα απόσπασμα
Κρίτων Σαλπιγκτής

Κρίτων Σαλπιγκτής

Ο Κρίτων Σαλπιγκτής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1947. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο ΑΠΘ και βιοπορίστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας, εκπονώντας μελέτες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Διακρίθηκε σε πανελλήνιους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμο... Περισσότερα