Περί φυσικής της μελαγχολίας
Georgi Gospodinov
Περί φυσικής της μελαγχολίας

Georgi Gospodinov

Περί φυσικής της μελαγχολίας

«Πρόκειται για ένα τόσο ιδιαίτερο μυθιστόρημα, που θα θέλατε να βρίσκεται στα χέρια όλων. Μη ρωτήσετε τίποτα, απλώς διαβάστε το».
Herman Koch, συγγραφέας του βιβλίου «Το δείπνο»

Περισσότερες επιλογές αγοράς +
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Έχοντας συμπεριληφθεί στη μακρά λίστα των βραβείων Strega Europeo (Ρώμη, 2014) και Gregor von Rezzori (Φλωρεντία, 2014) και τιμηθεί με το σύνολο των λογοτεχνικών βραβείων στη Βουλγαρία, το μυθιστόρημα Περί φυσικής της μελαγχολίας κατατάσσει τον Georgi Gospodinov στους πιο εφευρετικούς και τολμηρούς συγγραφείς της Ευρώπης.

Χρησιμοποιώντας τον μύθο του Μινώταυρου ως κεντρική εικόνα του, ο αφηγητής του βιβλίου (το alter ego του συγγραφέα) κατασκευάζει έναν λαβύρινθο ιστοριών για την οικογένειά του, μεταπηδά σε διαφορετικές εποχές και οπτικές, εξερευνώντας τη νοοτροπία και τα αδιέξοδα των Ανατολικοευρωπαίων.

Ένα απίστευτα συγκινητικό αλλά και γεμάτο χιούμορ βιβλίο για τις ανθρώπινες ανησυχίες, την ενσυναίσθηση και την απώλειά της, που φωτίζει ζητήματα όπως η εγκατάλειψη και η απομόνωση. Η πρωτότυπη δομή και η εκπληκτική αφήγησή του γοήτευσαν τη διεθνή κριτική, που το χαρακτήρισε ως ένα από τα κορυφαία ευρωπαϊκά μεταμοντέρνα μυθιστορήματα.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Ξένη Πεζογραφία
Ημερομηνία έκδοσης: 25/04/2018
Μετάφραση: Αλεξάνδρα Ιωαννίδου
Σχεδιασμός/εικονογράφηση εξωφύλλου: Χρήστος Κούρτογλου
Σελίδες: 336
Διαστάσεις: 13,3 x 20,5 εκ.
ISBN: 978-960-572-224-1 Διαβάστε ένα απόσπασμα
Georgi  Gospodinov

Georgi Gospodinov

O Georgi Gospodinov (Γκεόργκι Γκοσποντίνοφ) γεννήθηκε το 1968. Είναι ένας από τους πιο μεταφρασμένους Βούλγαρους συγγραφείς μετά το 1989, ενώ συγκαταλέγεται στους πιο εφευρετικούς και τολμηρούς λογοτέχνες της Ευρώπης.

Το πρώτο του βιβλίο <... Περισσότερα

Άλλα βιβλία στον Ίκαρο