Για τον Ζήσιμο Λορεντζάτο
Ν.Δ. Τριανταφυλλόπουλος
Για τον Ζήσιμο Λορεντζάτο

Ν.Δ. Τριανταφυλλόπουλος

Για τον Ζήσιμο Λορεντζάτο

Εκατό χρόνια από τη γέννησή του
€9,00 €10,00

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Στο βιβλίο συγκεντρώνεται ένα μέρος –η επιλογή έχει γίνει από τον ίδιο τον συγγραφέα τους- των δημοσιευμάτων που ο Ν. Δ. Τριανταφυλλόπουλος αφιέρωσε, προσφορά αγάπης, στον Ζήσιμο Λορεντζάτο. Πρόκειται για 16 κείμενα που έχουν δημοσιευτεί παλαιότερα στα περιοδικά Ακτή (Λευκωσίας), Αντί, Νέα Εστία και Ποίηση.

Ο πυρήνας του ενδιαφέροντος του Τριανταφυλλόπουλου και η σημαντικότερη συμβολή του σε όσα γράφτηκαν και θα γραφτούν για τον Λορεντζάτο είναι τα γλωσσικά minutiae. Εκεί συναντώνται απολύτως οι ευαισθησίες και των δύο τους. Όσοι τον γνώρισαν από κοντά, θα θυμούνται τον χαμένο φίλο τους να διακόπτει συχνά την κουβέντα και να σηκώνεται από την πολυθρόνα του για να αναζητήσει κάποιον από τους εννιά τόμους του Λεξικού του Δημητράκου προκειμένου να διακριβώσει τη σημασία και απόχρωση μιας λέξης. Αυτό το λεπταίσθητο πνεύμα διατρέχει την παρούσα συλλογή κειμένων.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Δοκίμιο
Α' Έκδοση: 2016
Σελίδες: 144
Διαστάσεις: 14 Χ 20,5
ISBN: 978-960-572-106-0 Διαβάστε ένα απόσπασμα
Ν.Δ. Τριανταφυλλόπουλος

Ν.Δ. Τριανταφυλλόπουλος

Γεννήθηκε το 1933 στο Διδυμότειχο, όπου υπηρετούσε ο πατέρας του ως φιλόλογος. Μεγάλωσε και μένει στη Χαλκίδα. Σπούδασε φιλολογία στο Παν/μιο Αθηνών, με αρχαιοελληνιστές το Στυλιανό Κορρέ, Αντώνιο Χατζή, Κων/νο Βουρβέρη και Ιωάννη Σταματάκο. Εργάσ... Περισσότερα

Άλλα βιβλία στον Ίκαρο