Υπερβατικό Βασίλειο
Yaa Gyasi
Υπερβατικό Βασίλειο

Yaa Gyasi

Υπερβατικό Βασίλειο

ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Μετά το αναγνωρισμένο παγκόσμιο best seller Επιστροφή στην πατρίδα, η Yaa Gyasi επανέρχεται με ένα δυνατό, ακατέργαστο, οικείο και βαθιά πολυεπίπεδο μυθιστόρημα για την επιστήμη, την πίστη, τον ανθρώπινο πόνο και την αγάπη.

Η Γκίφτι σπουδάζει Νευροεπιστήμες στην Ιατρική Σχολή του Στάνφορντ μελετώντας τα νευρωνικά κυκλώματα της κατάθλιψης και του εθισμού. Ο αδερφός της, ένας προικισμένος αθλητής γυμνασίου, πέθανε από υπερβολική δόση ηρωίνης μετά από έναν τραυματισμό που τον άφησε εθισμένο στα οπιοειδή. Η αυτοκτονική μητέρα της είναι πλέον κλινήρης. Η Γκίφτι είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει την επιστημονική απάντηση για τον πόνο που βλέπει παντού γύρω της. Το πάθος της για γιατρειά την οδηγεί στα άδυτα της επιστήμης χωρίς όμως να παύει στιγμή να αποζητά την παιδική της πίστη στον Θεό. Ένα βαθύτατα συγκινητικό πορτρέτο μιας οικογένειας μεταναστών από τη Γκάνα που πλήττονται από κατάθλιψη, εθισμό και θλίψη.

Μια φωτεινή, σπαρακτική και λυτρωτική αμερικανική ιστορία, το Υπερβατικό Βασίλειο είναι το σημάδι μιας λαμπρής συγγραφέα που μόλις ξεκινάει.
—Seattle Times

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Ξένη Πεζογραφία
Α' Έκδοση: 2024
Μετάφραση: Μαρία Φακίνου
Σχεδιασμός/εικονογράφηση
εξωφύλλου: Χρήστος Κούρτογλου
ISBN: 978-960-572-707-9
Yaa Gyasi

Yaa Gyasi

Η Yaa Gyasi (Για Τζάσι) γεννήθηκε στην Γκάνα και μεγάλωσε στο Χάντσβιλ της Αλαμπάμα. Σπούδασε αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ και παρακολούθησε το τμήμα δημιουργικής γραφής του Εργαστηρίου Συγγραφέων του Πανεπιστημίου της Αϊόβα όπου έ... Περισσότερα

Άλλα βιβλία στον Ίκαρο