Το άγνωστο αίμα
Vicente Alfonso
Το άγνωστο αίμα

Vicente Alfonso

Το άγνωστο αίμα

«Τίποτα δεν καθαρίζει πιο δύσκολα από το αίμα».

Ένα καθηλωτικό πολιτικό νουάρ γεμάτο σασπένς και μυστικά, που μας ωθεί να επανεξετάσουμε τις απόψεις μας για την ταυτότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη.

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
Περισσότερες επιλογές αγοράς +
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

1971

Η μικρή αμερικανική πόλη Γουίνστον –γνωστή και ως Κάμελ Σίτι– συγκλονίζεται όταν η Χάριετ Μπερντ, νεαρή κληρονόμος της τοπικής καπνοβιομηχανίας, εξαφανίζεται από το δωμάτιο του οικοτροφείου της.

1973

Στο Μεξικό, ο καθηγητής Νομικής Χουάν Κάρλος Αγιάλα προσπαθεί να αποτρέψει τους μαθητές του να καταταγούν στις τάξεις της βίαιης αντάρτικης οργάνωσης Λίγκα 23η του Σεπτέμβρη και να διαχειριστεί τα ερωτικά του αισθήματα για τη φοιτήτριά του Ροσάριο.

Σαράντα χρόνια αργότερα, ένα νεαρό αλλά άκληρο ζευγάρι συναντά την αινιγματική Μαμά Φλορ που τους εκλιπαρεί να τη βοηθήσουν να βρει την εξαφανισμένη επί χρόνια κόρη της.

Μια σειρά φαινομενικά άσχετων γεγονότων συνδέονται δεξιοτεχνικά συνθέτοντας ένα σπουδαίο μυθιστόρημα που εξετάζει φλέγοντα ζητήματα στη Λατινική Αμερική της δεκαετίας του 1970: κοινωνικοί αγώνες, φυλετικός ρατσισμός, διακίνηση ναρκωτικών, κατάχρηση εξουσίας.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Ξένη Πεζογραφία
Ημερομηνία έκδοσης: 27/05/2024
Μετάφραση: Μαρία Παλαιολόγου
Σχεδιασμός/εικονογράφηση
εξωφύλλου: Χρήστος Κούρτογλου
Σελίδες: 280
Διαστάσεις: 13.3 x 20.5 εκ.
ISBN: 978-960-572-664-5 Διαβάστε ένα απόσπασμα
Vicente Alfonso

Vicente Alfonso

Ο Vicente Alfonso γεννήθηκε στο Torreón του Μεξικού το 1977 από οικογένεια μεταλλωρύχων. Είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας των μυθιστορημάτων Τα λείψανα του Αγίου Λαυρέντιου, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ίκαρος το 2017 (Διεθνές βραβε... Περισσότερα

Άλλα βιβλία στον Ίκαρο