Μάρτυς!
Kaveh Akbar
Μάρτυς!

Kaveh Akbar

Μάρτυς!

€19,80 €22,00

BESTSELLER ΤΩΝ NEW YORK TIMES

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Πνευματώδης, αστεία και εντελώς πρωτότυπη, η πρώτη πεζογραφική εμφάνιση του Kaveh Akbar, γνωστού για τα ποιήματά του στους Νew Yorker και NY Times, προαναγγέλλει την άφιξη μιας σημαντικής νέας φωνής στη σύγχρονη μυθοπλασία.

Ο ορφανός Σάιρους Σαμς, γιος Ιρανών μεταναστών που απεξαρτήθηκε πρόσφατα από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, καθοδηγούμενος από φωνές καλλιτεχνών, νεκρών ποιητών και βασιλιάδων, αναζητά το νόημα της ζωής και, κυρίως, του θανάτου. Η εμμονή του με τους μάρτυρες και την ιδέα της αυτοθυσίας τον οδηγεί στα ίχνη της σκοτωμένης μητέρας του, ενός θείου που διέσχιζε ως άγγελος παρηγορητής τα πεδία μάχης του Ιράν, αλλά και σε μια καλλιτέχνιδα που ζει τις τελευταίες μέρες της στο Μουσείο του Μπρούκλιν. Ώσπου η ανακάλυψη ενός παλαιότερου πίνακά της θα τον φέρει αντιμέτωπο με το οικογενειακό του παρελθόν και τα αναπάντεχα μυστικά του.

Ένας παιάνας για το πώς διανύουμε τη ζωή μας αναζητώντας νόημα στην πίστη, στην τέχνη, στον εαυτό μας και στους άλλους.

Διαβάστε όσα μας έγραψε στο blog μας η Μυρσίνη Γκανά για τη μετάφραση του βιβλίου.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Ξένη Πεζογραφία
Ημερομηνία έκδοσης: 17/06/2024
Μετάφραση: Μυρσίνη Γκανά
Σχεδιασμός εξωφύλλου: Barış Şehri
Σελίδες: 512
Διαστάσεις: 13.3 x 20.5 εκ.
ISBN: 978-960-572-662-1 Διαβάστε ένα απόσπασμα
Kaveh Akbar

Kaveh Akbar

Ο Kaveh Akbar (Κάβε Ακμπάρ) γεννήθηκε στην Τεχεράνη του Ιράν, μεγάλωσε στην Αμερική και διδάσκει στο Πανεπιστήμιο της Άιοβα. Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές (Pilgrim Bell και Calling a Wolf a Wolf) καθώς και ένα ολιγοσέλιδο έ... Περισσότερα