Η οικογένεια
Sara Mesa
Η οικογένεια

Sara Mesa

Η οικογένεια

€14,94 €16,60

Η αποκαλυπτική ακτινογραφία μιας οικογένειας, οι ανοιχτές πληγές της, τα εύθραυστα σημεία της, οι αντιφάσεις και οι αδυναμίες της.

-Βραβείο Cálamo Extraordinario 2022

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

«Σ’ αυτή την οικογένεια δεν υπάρχουν μυστικά!» δηλώνει στην αρχή αυτού του βιβλίου ο Νταμιάν, ο Πατέρας, ένας άνθρωπος με αμετάβλητες απόψεις και ιδανικά, εμμονικός με την ακεραιότητα και τη διαπαιδαγώγηση. Όμως αυτό το σπίτι δίχως μυστικά είναι στην πραγματικότητα γεμάτο ρωγμές και η καταπίεση που βαραίνει μέσα στους τέσσερις τοίχους του θα δημιουργήσει τελικά διεξόδους φυγής, παραβατικούς κώδικες, μυστικά, προσποιήσεις και ψέματα.

Αποτελούμενη από δύο κορίτσια, δύο αγόρια, μία Μητέρα κι έναν Πατέρα, αυτή η φαινομενικά φυσιολογική οικογένεια, που ανήκει στην εργατική τάξη και είναι γεμάτη καλές προθέσεις, είναι η πρωταγωνίστρια αυτού του πολυφωνικού μυθιστορήματος. Κάθε μέλος της έχει τη δική του στιγμή, τη δική του φωνή· αφήνοντας την αίσθηση ενός βιβλίου με διηγήματα που όλα μαζί σκιαγραφούν την οικογένεια.

Η Sara Mesa αποδεικνύει για μία ακόμη φορά την ικανότητά της να απογυμνώνει την ανθρώπινη συμπεριφορά δημιουργώντας μια συναρπαστική ακτινογραφία της οικογένειας. Ταυτόχρονα εκφράζει την έντονη επιθυμία της για ελευθερία και ασκεί κριτική στους πυλώνες που παραδοσιακά στήριζαν –και σε μεγάλο βαθμό στηρίζουν ακόμη– το θεσμό της οικογένειας: αυταρχισμός και υπακοή, ντροπή και σιωπή.

Ένα βιβλίο-ανατροπή που επιβεβαιώνει ότι το ταλέντο της Sara Μesa μεγαλώνει αδιάκοπα.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Ξένη Πεζογραφία
Ημερομηνία έκδοσης: 12/06/2023
Μετάφραση: Μαρία Παλαιολόγου
Σχεδιασμός/εικονογράφηση εξωφύλλου: Χρήστος Κούρτογλου
Σελίδες: 264
Διαστάσεις: 13.3 x 20.5 εκ.
ISBN: 978-960-572-592-1 Διαβάστε ένα απόσπασμα
Sara Mesa

Sara Mesa

Η Sara Mesa (Σάρα Μέσα) γεννήθηκε στη Μαδρίτη το 1976 και σε μικρή ηλικία μετακόμισε με την οικογένειά της στη Σεβίλλη, όπου και κατοικεί μέχρι σήμερα. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία και ισπανική φιλολογία.

Η ποιητική της συλλογή Este ji... Περισσότερα

Άλλα βιβλία στον Ίκαρο