Η Κλάρα διαβάζει Προυστ
Stéphane Carlier
Η Κλάρα διαβάζει Προυστ

Stéphane Carlier

Η Κλάρα διαβάζει Προυστ

€14,94 €16,60

-Βραβείο CERCLE LITTÉRAIRE PROUSTIEN 2022
-Βραβείο ROTARY CLUBS ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ 2022
-Βραβείο LIVRES EN VIGNES - ALBERT BICHOT 2022

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

«Προυστ. Πριν, τούτο το μυθικό όνομα ήταν για εκείνη όπως τα ονόματα ορισμένων πόλεων –Κάπρι, Αγία Πετρούπολη– όπου ήταν βέβαιο ότι δεν θα πατούσε το πόδι της ποτέ».

Η Κλάρα είναι κομμώτρια σε μια κωμόπολη της γαλλικής επαρχίας. Μια μελαγχολική αφεντικίνα, ένας σύντροφος όμορφος σαν πρίγκιπας της Ντίσνεϊ και μια γάτα που δεν επιτρέπει να τη χαϊδεύουν είναι η καθημερινότητά της. Ο χρόνος κυλάει αργόσυρτα, στον ρυθμό των περιστατικών που εκτυλίσσονται στο κομμωτήριο και των νοσταλγικών σουξέ που παίζει το ραδιόφωνο. Ώσπου, μια μέρα, η Κλάρα θα γνωρίσει έναν άντρα που θα αλλάξει τη ζωή της: τον Μαρσέλ Προυστ.

Χωρίς καμία συγκαταβατικότητα για την ηρωίδα του, ο Στεφάν Καρλιέ περιγράφει την κατάδυση της Κλάρα στο Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο, μυώντας ταυτόχρονα τον αναγνώστη στο έργο του μεγάλου συγγραφέα.

Ένας ύμνος στη λογοτεχνία και στο πώς μπορεί να ανοίξει νέους ορίζοντες. Ένα υπέροχο μυθιστόρημα που θα πείσει σίγουρα πολλούς να ανακαλύψουν «απρόσιτα» βιβλία και, πάνω απ’ όλα, μια ιστορία χειραφέτησης απ’ την πραγματικότητα που μας παρουσιάζεται ως δεδομένη και την οποία συχνά αποφεύγουμε να αμφισβητήσουμε.

Διαβάστε όσα μας έγραψε στο blog μας η Χαρά Σκιαδέλλη για τη μετάφραση του βιβλίου.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Ξένη Πεζογραφία
Ημερομηνία έκδοσης: 25/09/2023
Μετάφραση: Χαρά Σκιαδέλλη
Σχεδιασμός/εικονογράφηση
εξωφύλλου: Χρήστος Κούρτογλου
Σελίδες: 192
Διαστάσεις: 13.3 x 20.5 εκ.
ISBN: 978-960-572-590-7 Διαβάστε ένα απόσπασμα
Stéphane Carlier

Stéphane Carlier

O Stéphane Carlier (Στεφάν Καρλιέ) γεννήθηκε το 1971 στο Αρζαντέλ του Ιλ-ντε-Φρανς και είναι πτυχιούχος Ιστορίας του Πανεπιστημίου Paris IV. Στην αρχή της καριέρας του, εργάστηκε ως ανεξάρτητος δημοσιογράφος σε διάφορα γαλλικά περιοδικά. Το 1996 π... Περισσότερα