Φονικό στην εκκλησιά
T.S. Eliot
Φονικό στην εκκλησιά

T.S. Eliot

Φονικό στην εκκλησιά

€10,89 €12,10

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

«Ένας άνθρωπος γυρίζει στην πατρίδα του προβλέποντας ότι θα τον σκοτώσουν, και τον σκοτώνουν». Έτσι συνοψίζει ο Θ.Σ. Έλιοτ την «κάπως περιορισμένη δράση» του έργου τούτου, που έγραψε για το φεστιβάλ της Καντερβουρίας του Ιουνίου 1935.

Το Φονικό στην Εκκλησιά, είναι το πρώτο ολοκληρωμένο έργο που έγραψε ο Έλιοτ για τη σκηνή. Σήμερα, το έργο του Έλιοτ έχει πια σχολιαστεί εξαντλητικά· για το Φονικό στην Εκκλησιά έχουν σημειωθεί πολλές αναφορές, από τον Αισχύλο ώς τον Σέρλοκ Χολμς. Όπως φάνηκε από την αρχή αυτού του σημειώματος, σκοπός μου δεν ήταν να περιπλέξω τον αναγνώστη σε τέτοιες λεπτομέρειες που καθώς νομίζω θα τον βάραιναν. Το έργο είναι απλό· αν αρθρωθεί σωστά και ακουστεί σωστά, σύμφωνα με τον ρυθμό του, δεν έχει ανάγκη από στηρίγματα· στέκεται μόνο του.

Από τον πρόλογο Γιώργου Σεφέρη (Αθήνα, Ιούλιος 1963)

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Θέατρο
Α' Έκδοση: 1963
6η έκδοση
Μετάφραση: Γιώργος Σεφέρης
Σελίδες: 119
Διαστάσεις: 20,5 x 15
ISBN: 978-960-7721-03-7
T.S. Eliot

T.S. Eliot

Γεννήθηκε στον Άγιο Λουδοβίκο του Μισούρι, στις ΗΠΑ, το 1888 από πουριτανή αριστοκρατική οικογένεια διαπρεπών επιστημόνων και ανατράφηκε με τις αρχές του παππού του που ήταν θεολόγος. Σπούδασε στην Ακαδημία Σμιθ της Μασαχουσέτης, βραβεύτηκε με χρυ... Περισσότερα

Άλλα βιβλία στον Ίκαρο