Αυτή η τέχνη της ψυχανάλυσης
Thomas Η. Ogden
Αυτή η τέχνη της ψυχανάλυσης

Thomas Η. Ogden

Αυτή η τέχνη της ψυχανάλυσης

Ονειρευόμενοι ανονείρευτα όνειρα και διακοπτόμενους εφιάλτες
€15,93 €17,70

Μια μοναδική οπτική στην ψυχανάλυση, που αναδεικνύει έναν νέο τρόπο αντίληψης του ρόλου των ονείρων στην ανθρώπινη ψυχολογία.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ο τρόπος σκέψης του Thomas Η. Ogden βρίσκεται στην αιχμή της ψυχανάλυσης για περισσότερα από εικοσιπέντε χρόνια. Βασιζόμενος στο έργο του Sigmund Freud, της Melanie Klein, του Donald Winnicott και του Wilfred Bion, ο συγγραφέας διερευνά τη σύνδεση της ανθρώπινης ψυχοπαθολογίας με την ανικανότητα του ατόμου να ονειρευτεί τα δικά του βιώματα.

Αυτό το βιβλίο καταφέρνει όχι απλώς να παρουσιάσει ένα σύνολο θεωρητικών επεξεργασιών και κλινικών παραδειγμάτων, αλλά να εδραιώσει έναν αυθεντικό και δημιουργικό τρόπο ψυχαναλυτικής εργασίας με τους ασθενείς. Ένα ενημερωτικό, απολαυστικό κείμενο που απευθύνεται σε ψυχαναλυτές, ψυχοθεραπευτές, σε άλλους επαγγελματίες ψυχικής υγείας και σε όσους θα ενδιαφέρονταν να γνωρίσουν μια νεότερη ψυχαναλυτική σκέψη.

«Η ψυχανάλυση είναι μια συναισθηματική εμπειρία που βιώνεται και, ως τέτοια, δεν μπορεί να μεταφραστεί, να καταγραφεί, να εξηγηθεί, να κατανοηθεί ή να ειπωθεί με λόγια. Είναι αυτό που είναι. Ωστόσο, πιστεύω πως για αυτή τη ζωντανή εμπειρία είναι δυνατόν να πούμε κάτι το οποίο θα μας χρησιμεύσει στο να σκεφτούμε σχετικά με πτυχές αυτού που συμβαίνει μεταξύ των αναλυτών και των ασθενών τους όταν εμπλέκονται στην ψυχαναλυτική εργασία».
―Thomas Η. Ogden

«Ο Ogden θεωρεί πως, όταν ο ψυχαναλυτής συγγράφει ένα κείμενο με βάση κάποια αναλυτική εμπειρία του, πραγματοποιεί επεξεργασία της εμπειρίας αυτής. Θεωρεί τη συγγραφή ως μια μορφή μετασχηματισμού της εμπειρίας, η οποία αντανακλά την προσπάθεια του ψυχαναλυτή-συγγραφέα να ανακαλύψει, καθώς γράφει, την αλήθεια αυτής της εμπειρίας. Ο αποδέκτης του κειμένου, ιδιαίτερα αν είναι κλινικός, έχει την ευκαιρία, που του την προσφέρει ο Ogden με την ανοιχτή οπτική και τον τρόπο γραφής του, να σκεφτεί και να φανταστεί τη συνεδρία μέσα από τη δική του ματιά αλλά και να αναστοχαστεί στιγμές της δικής του πρακτικής».
―Γρηγόρης Βασλαματζής

Το βιβλίο ανήκει στη Ψυχαναλυτική σειρά που διευθύνει και επιμελείται ο ψυχίατρος-παιδοψυχίατρος Αθανάσιος Αλεξανδρίδης.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Ψυχολογία
Ημερομηνία έκδοσης: 10/07/2023
Επιστημονική επιμέλεια
Εισαγωγή - Σημειώσεις:
Γρηγόρης Βασλαματζής
Μετάφραση: Ελίνα Κανελλοπούλου, Ιωάννης Μαλογιάννης,
Μαρία Τζινιέρη-Κοκκώση
Σελίδες: 336
Διαστάσεις: 13.8 x 20.4 εκ.
ISBN: 978-960-572-597-6 Διαβάστε ένα απόσπασμα
Thomas Η. Ogden

Thomas Η. Ogden

O Thomas Ogden είναι διδάσκων αναλυτής της Ψυχαναλυτικής Εταιρείας της Βόρειας Καλιφόρνιας και μέλος της Διεθνούς Ψυχαναλυτικής Ένωσης. Σπούδασε ιατρική και ψυχιατρική στο Πανεπιστήμιο Γέιλ και εκπαιδεύτηκε στην ψυχανάλυση στο Σαν Φρανσίσκο και στ... Περισσότερα