Οι Κυριακές, το καλοκαίρι
Μαριαλένα Σεμιτέκολου
Οι Κυριακές, το καλοκαίρι

Μαριαλένα Σεμιτέκολου

Οι Κυριακές, το καλοκαίρι

Υποψήφιο για το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος-Νουβέλας 2019, το βραβείο Μένη Κουμανταρέα 2019 της Εταιρείας Συγγραφέων και το βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Πεζογράφου 2019 - Ο Αναγνώστης.

Ακροβατώντας ανάμεσα στον προβληματισμό και την συγκίνηση, η Μαριαλένα Σεμιτέκολου σκιαγραφεί την προσωπικότητα της Μαρίνας- της κεντρικής ηρωίδας- μέσα από τις σκέψεις και τις αναμνήσεις της, δίνοντας συγχρόνως εξαιρετικές περιγραφές του εξωτερικού της κόσμου, με ό,τι αυτός περιλαμβάνει.

Περισσότερες επιλογές αγοράς +
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ανοίγει τα μάτια της απότομα, το σεντόνι κολλημένο πάνω της, το μαξιλάρι να βράζει, το ρολόι να δείχνει δέκα και είκοσι, και η ησυχία του δρόμου να προμηνύει μια ελαφρώς δυσοίωνη Κυριακή.

Στην ιστορία της Μαριαλένας Σεμιτέκολου, όλα κινούνται με ήρεμους ρυθμούς· δεν συμβαίνει τίποτα, κι όμως συμβαίνουν τα πάντα... Δημιουργείται ένα υποδόριο σύμπαν που ο πυρήνας του «βράζει», παρά τη φαινομενική απλότητα με την οποία αποτυπώνονται η διαχείριση της καθημερινότητας και η αποδοχή της από τον κεντρικό χαρακτήρα, τη Μαρίνα.

To βιβλίο φωτίζει όλα εκείνα μέσα από τα οποία η συγγραφέας βλέπει τον κόσμο, όπως τις Κυριακές, το καλοκαίρι.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Ελληνική Πεζογραφία
Ημερομηνία έκδοσης: 29/05/2018
Σχεδιασμός εξωφύλλου:
Γιάννης Καρλόπουλος
Σελίδες: 100
Διαστάσεις: 13,3 x 20,5 εκ.
ISBN: 978-960-572-235-7 Διαβάστε ένα απόσπασμα
Μαριαλένα Σεμιτέκολου

Μαριαλένα Σεμιτέκολου

H Μαριαλένα Σεµιτέκολου γεννήθηκε το 1973 και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, από όπου απέκτησε το διδακτορικό της δίπλωμα. Έχει διδάξει μαθήματα Ψυχολογίας και Ποιοτικής Μεθοδολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και ... Περισσότερα

Άλλα βιβλία στον Ίκαρο