Η θηλυκή καταγωγή της σεξουαλικότητας
Jacques André
Η θηλυκή καταγωγή της σεξουαλικότητας

Jacques André

Η θηλυκή καταγωγή της σεξουαλικότητας

€11,25 €16,15

Με παραδείγματα από το χώρο της ζωγραφικής και του θεάτρου δίνεται στον αναγνώστη η ευκαιρία να έρθει σε επαφή με την «ανεπίσημη», την «αποσιωπημένη» ψυχαναλυτική θεωρία για την σεξουαλικότητα.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ο συγγραφέας, κλινικός ψυχολόγος, ψυχαναλυτής και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Paris-7, χρόνια τώρα αναμετριέται με την εξερεύνηση των ερωτημάτων της θηλυκότητας. H προσέγγισή του, ψυχαναλυτική, ανθρωπολογική, κοινωνιολογική είναι συνθετική, δημιουργική και μακρυά από στείρες διαμάχες. Τον απόηχο αυτών των μελετών βρίσκουμε σ’ αυτό το βιβλίο που δείχνει πως κάτω από την επίσημη πατριαρχική φαλλοκεντρική θεωρία της σεξουαλικότητας αναπτύσσεται το υπόγειο ρεύμα της γυναικείας σεξουαλικότητας. Με παραδείγματα από το χώρο της ζωγραφικής (Ντελακρουά: Ο θάνατος του Σαρδανάπαλου) και του θεάτρου (Ρασίν: Φαίδρα, Ανδρομάχη) δίνεται στον αναγνώστη η ευκαιρία να έρθει σε επαφή με την «ανεπίσημη», την «αποσιωπημένη» ψυχαναλυτική θεωρία για την σεξουαλικότητα. Σημειώνοντας το αναμενόμενο έκδηλο αλλά και το αναπάντεχο λανθάνον το βιβλίο γίνεται σχεδόν μοναδικό στην αναζήτηση και σύνθεση που προτείνει.

To βιβλίο αυτό, ανήκει στην Ψυχαναλυτική σειρά που επιμελείται ο Αθανάσιος Αλεξανδρίδης.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Ψυχολογία
Α' Έκδοση: 2001
Μετάφραση: Σοφία Λεωνίδη
Επιμέλεια: Αθανάσιος Αλεξανδρίδης
Σελίδες: 272
ISBN: 978-960-7721-70-9
Jacques André

Jacques André

O Jacques André είναι ψυχαναλυτής και μέλος της Ψυχαναλυτικής Ένωσης Γαλλίας (APF) και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Paris VII.