Νίκος Κούτσης

Νίκος Κούτσης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Σπούδασε γραφιστική στη σχολή Βακαλό (’89-’92) και εργάστηκε στο πρόγραμμα κινουμένων σχεδίων Animantis της Stefi Cine & TV Productions, όπου δημιούργησε την ταινία μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων “Ο Κύκλος”, (με τιμητικές διακρίσεις στα φεστιβάλ Δράμας ’92, Λάρισας ’93 και ΥΠ.ΠΟ ’93). Στη συνέχεια, εργάστηκε δύο χρόνια ως visualiser για την MacCann Erickson Athens, ενώ το ‘95 παρακολούθησε σεμινάριο της Disney Consumer Products Paris, το οποίο διαδέχτηκαν οι στρατιωτικές υποχρεώσεις.

Από το ’97, ως ελεύθερος επαγγελματίας εικονογράφος, έχει συνεργασθεί με σειρά περιοδικών (Nitro, Metro, PCmagazine, Playstation, Status κ.α.), έχει σχεδιάσει τις μασκότ επώνυμων προïόντων της αγοράς (COSMOKAΡΤΑ-Cosmote, Topkid-ΔΕΛΤΑ/Danone, ΕΘΕΛ κ.α.), έχει αρθρογραφήσει σε έντυπα του χώρου της Οπτικής Επικοινωνίας (+Design, Adobe magazine), έχει διδάξει στον ΑΚΤΟ από το 2001 έως το 2012, ενώ από το 2012 διδάσκει την τέχνη των Κόμικς στο δικό του εργαστήρι στο Κολλεγίο Βακαλό.

Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό εκθέσεων, μεταξύ αυτών ατομικές στο χώρο της σχολής Βακαλό το 2000 και στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Comicdom Con 2007), και ομαδικές στο χώρο της ΕΠΑΣΚΤ (Εν Αιθρία ’05, ’08) και στο Μουσείο Μπενάκη (εορτασμός 50 χρόνων από την ίδρυση της σχολής Βακαλό, Μάιος 2008 & ATHENS VOICE - ‘Εκθεση εξωφύλλων#4, Οκτώβριος 2009).

Ως σχεδιαστής κόμικς, έχει πραγματοποιήσει διεθνείς καμπάνιες για την Adobe Europe (2004 και 2005) και τον ΟΗΕ, (επίσης σχεδίασε την επίσημη μασκότ της UNEP DTIE), σχεδίασε τη μίνι-σειρά “The Imaginaries” της Blue Water Productions, και εργάζεται ως κολορίστας για την IMAGE COMICS (Savage Dragon, Image United, Invincible, 50 Girls 50), την MARVEL COMICS (Simonson’s THOR remastered) και Random House UK (Mirabilis-The Year of Wonders). Έχει επίσης σχεδιάσει το Κόμικς “ΚΟΠΙΑ” σε σενάριο Μιχάλη Μανωλιού για τις Εκδόσεις COMIKWORLD (που διοργανώνουν το AthensCon) και τη “ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΚΑΜΗΛΑ” σε σενάριο Ευγένιου Τριβιζά για τις Εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ.

Περισσότερες πληροφορίες στον βραβευμένο ιστοχώρο του (έπαινος ΕΒΓΕ 2005) www.koutsis.com στο blog του koutsis.tumblr.com και το Facebook www.facebook.com/nikos.koutsis

Βιβλία στον Ίκαρο