Πλησιάζοντας τον θάνατο
Elisabeth Kübler-Ross
Πλησιάζοντας τον θάνατο

Elisabeth Kübler-Ross

Πλησιάζοντας τον θάνατο

Τα πέντε στάδια του πένθους
€16,20 €18,00

«Ένα σπουδαίο μάθημα για τους ζωντανούς».
―Περιοδικό Life

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Πενήντα χρόνια μετά την πρώτη του έκδοση, το Πλησιάζοντας τον θάνατο της Elisabeth Kübler-Ross κυκλοφορεί για πρώτη φορά στα ελληνικά. Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες ψυχολογικές μελέτες του 20ού αιώνα, που επηρέασε βαθιά τους τομείς της ψυχικής υγείας και της έρευνας σχετικά με τον άνθρωπο.

Η Αμερικανοελβετίδα ψυχίατρος, όπως είναι πολύ γνωστό, εισήγαγε τη θεωρία για τα «πέντε στάδια του πένθους» που διατρέχει ο καταληκτικός ασθενής: άρνηση, θυμός, διαπραγμάτευση, κατάθλιψη και αποδοχή.

Μέσω συνεντεύξεων και συνομιλιών, η Kübler-Ross διερεύνησε πώς ο επικείμενος θάνατος επηρεάζει τον ασθενή, τους γιατρούς και το ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται κοντά του, καθώς και το οικογενειακό του περιβάλλον, και διαμόρφωσε τη θεωρία της, η οποία παραμένει μέχρι σήμερα σημείο αναφοράς στον χώρο της ψυχιατρικής.

Η έκδοση περιλαμβάνει εισαγωγικό σημείωμα του ψυχίατρου, παιδοψυχίατρου και ψυχαναλυτή Αθανάσιου Αλεξανδρίδη.

Ένα βιβλίο που αν και non fiction, λειτουργεί, όπως και η καλή λογοτεχνία, σε πολλά επίπεδα, (ψυχικά, νοητικά, αλλά και αφηγηματικά), διαβάζεται σαν συλλογή διηγημάτων, και, κυρίως, σε αλλάζει, σε κάνει διαφορετικό άνθρωπο. Διδακτικό δίχως να είναι pedantic, στοχαστικό δίχως να είναι αφηρημένο και ασαφές, συγκινητικό δίχως να είναι προσποιητό, ουσιαστικό δίχως να είναι δύσκολο... Το Πλησιάζοντας τον Θάνατο είναι πλησίασμα στην αξία και στην ουσία της ζωής, στο σήμερα και στο τώρα, αλλά και στην διάρκειά της.
―Βαγγέλης Προβιάς

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Ψυχολογία
Ημερομηνία έκδοσης: 04/11/2019
Μετάφραση: Βαγγέλης Προβιάς
Σχεδιασμός εξωφύλλου:
Ευτυχία Λιάπη
Σελίδες: 448
Διαστάσεις: 14 x 20 εκ.
ISBN: 978-960-572-312-5
Εύδοξος: 94642783 Διαβάστε ένα απόσπασμα
Elisabeth Kübler-Ross

Elisabeth Kübler-Ross

Η Elisabeth Kübler-Ross, MD, (1926-2004) ήταν Αμερικανοελβετίδα ψυχίατρος και συγγραφέας του πρωτοποριακού βιβλίου Πλησιάζοντας τον θάνατο, στο οποίο ανέπτυξε τα «πέντε στάδια του πένθους». Το βιβλίο αποτέλεσε τομή στην ιατρική σκέψη και ... Περισσότερα