20 Πεζά Ποιήματα
Arthur Rimbaud
20 Πεζά Ποιήματα

Arthur Rimbaud

20 Πεζά Ποιήματα

€12,71 €14,13

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ο Rimbaud είναι σαν ποιητής και σαν άνθρωπος ένα φαινόμενο. Παιδί σχεδόν έχει συμπληρώσει το έργο του. Εκτός από τη σφραγίδα της μεγαλοφυΐας, στην ποίησή του είναι φανερή η δίψα για το απόλυτο, η αγάπη της ουσίας, η βαθειά του απέχθεια για οποιαδήποτε καθιερωμένο κενό σχήμα, στην τέχνη και στη ζωή.
Πνεύμα ανήσυχο και προσωπικότητα ολοκληρωμένη, είναι ένας πνευματικός επαναστάτης που θα μπορούσε να ανήκει στον πολυτάραχο αιώνα μας πιο πολύ, παρά στο δικό του.
Σαν ποιητής έχει τη μεγαλύτερη δυνατή κλίμακα: ρωμαλέος, βίαιος, εικονοπλάστης, αλλά και απέραντα εσωτερικός, με πάθος για την ομορφιά πνευματικό και αισθησιακό ταυτόχρονα. Στο έργο του γεμάτο λυρική έξαρση και αμείλικτη ειρωνεία, είναι φανερή η μεταφυσική διάσταση, όπως σε κάθε μεγάλο δημιουργό.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Ξένη Ποίηση
Α' Έκδοση: 2004
Μετάφραση: Εύα Μυλωνά
Εικόνες: Αντώνης Κέπετζης
Σελίδες: 75
Διαστάσεις: 17 Χ 23
ISBN: 978-960-7721-99-0
Arthur Rimbaud

Arthur Rimbaud

Ο Arthur Rimbaud γεννήθηκε στις 20 Οκτωβρίου 1854 στη Charleville κοντά στα βελγικά σύνορα. Από μικρός εκφράζεται με ωριμότητα σπάνια για την ηλικία του· μόλις δέκα χρονών γράφει το κείμενο "Ο ήλιος ήταν ακόμα ζεστός...". Γύρω στα δεκατέσσερα, συν... Περισσότερα