Το Ψαλτήριον του Δαυίδ
Γιάννης Δάλλας
Το Ψαλτήριον του Δαυίδ

Γιάννης Δάλλας

Το Ψαλτήριον του Δαυίδ

€18,85 €27,26

Μεταφρασθέν υπό του Α. Κάλβου-Ιωαννίδου του Ζακυνθίου Εισαγωγή – Σχόλια: Γιάννης Δάλλας

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Πρόκειται για μια νέα παρουσίαση του Ψαλτηρίου του Δαυίδ απο τον καθηγητή Γιάννη Δάλλα. Η έκδοση περιλαμβάνει τους Ψαλμούς του Δαυίδ σε δύο γλώσσες, την κοινή των Εβδομήκοντα, και την νεοελληνική μετάφραση του Ανδρέα Κάλβου φωτογραφικά (αναστατική έκδοση) από την οκτάγλωσση έκδοση του Samuel Bagster, Λονδίνο, 1825.

Ο Γιάννης Δάλλας στον εκτενή του πρόλογο στη νέα έκδοση, καθώς και στο κείμενο Ιδεολογική Ζύμωση και Γλωσσική προετοιμασία των Ωδών, φωτίζει με νέα στοιχεία τη σχέση του Ανδρέα Κάλβου με τα εκκλησιαστικά κείμενα και αναλύει πως η μετάφραση των Ψαλμών λειτούργησε για τον Κάλβο σαν γλωσσικός και εκφραστικός καταλύτης. Ο τόμος, περιλαμβάνει ακόμα την ενότητα Παράλληλα χωρία - Φραστικά προανακρούσματα των Ωδών και γλωσσάρι.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Θρησκεία
Α' Έκδοση: 2011
Μετάφραση: Ανδρέας Κάλβος
Επιμέλεια: Γιάννης Δάλλας
Σελίδες: 488
ISBN: 978-960-9527-09-5
Εύδοξος: 12286689 Διαβάστε ένα απόσπασμα
Γιάννης Δάλλας

Γιάννης Δάλλας

Ο Γιάννης Δάλλας γεννήθηκε το 1924 στη Φιλιππιάδα. Είναι ποιητής, νεοελληνιστής και μεταφραστής έργων της αρχαίας γραμματείας. Σπούδασε κλασική φιλολογία στην Αθήνα. Υπηρέτησε στη μέση και στην ανώτατη εκπαίδευση (καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής ... Περισσότερα

Άλλα βιβλία στον Ίκαρο