Άιντε πάλι...
Αγλαΐα Κλουκίνα-Κωνσταντινίδου
Άιντε πάλι...

Αγλαΐα Κλουκίνα-Κωνσταντινίδου

Άιντε πάλι...

ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Τα ιστορικά και πολιτικά γεγονότα της εποχής που πραγματεύεται το βιβλίο αποτελούν τον σκελετό που ντύνεται με άφθονες λεπτομέρειες της καθημερινότητας και πληθώρα συναισθημάτων. Η ιστορία αποκτά μια μυθιστορηματική πνοή και ο λόγος της αφήγησης στην τοπική διάλεκτο μας μεταφέρει στην Πόλη την δεκαετία του 1960. Τα πρόσωπα έχουν την ίδια «φωνή» που έχει το ανώνυμο πλήθος των απελαθέντων, άτομα με διαφορετικές προσωπικές εμπειρίες απώλειας αλλά και μαχητικότητας, δύναμης και ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο σε έναν καινούργιο τόπο.

Το βιβλίο ΑΪΝΤΕ ΠΑΛΙ... ξεριζώνεται ὁ Ἑλληνισμὸς ἀπὸ τὴν Πόλη (1958-1968) ἀποτελεῖ χρονολογικὰ συνέχεια τοῦ πρώτου βιβλίου της Ἀγλαΐας Κωνσταντινίδου-Κλουκίνα μὲ τίτλο ΟΠΟΥ ΛΟΙΠΟΝ... μιὰ φορὰ κι ἕναν καιρὸ στὴν Πόλη (1948-1958) καὶ καταγράφει τὶς τραγικὲς περιπέτειες ποὺ ἔζησε ὁ Ἑλληνισμὸς τῆς Κωνσταντινούπολης μὲ τὶς ἀπελάσεις τοῦ 1964.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Ελληνική Πεζογραφία
Α' Έκδοση: 2011
Σελίδες: 664
ISBN: 978-960-9527-22-4 Διαβάστε ένα απόσπασμα
Αγλαΐα Κλουκίνα-Κωνσταντινίδου

Αγλαΐα Κλουκίνα-Κωνσταντινίδου

Η Αγλαΐα Κωνσταντινίδου-Κλουκίνα γεννήθηκε στην Πόλη, έζησε εκεί τα παιδικά της χρόνια και τελείωσε το δημοτικό στο Κεντρικό Παρθεναγωγείο. Το 1955 μετά τα Σεπτεμβριανά έφυγε από την Πόλη μαζί με την οικογένειά της και ήρθε στην Αθήνα. Τελείωσε το... Περισσότερα

Άλλα βιβλία στον Ίκαρο