Το άγνωστο αίμα
Vicente Alfonso
Το άγνωστο αίμα

Vicente Alfonso

Το άγνωστο αίμα

ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ένα καθηλωτικό πολιτικό νουάρ γεμάτο σασπένς και μυστικά όπου λίγα πράγματα είναι όπως φαίνονται, το οποίο μας ενθαρρύνει να επανεξετάσουμε τις απόψεις μας για την ταυτότητα και τη κοινωνική δικαιοσύνη.

1971: Η μικρή αμερικανική πόλη Camel City συγκλονίζεται όταν η κληρονόμος μιας καπνοβιομηχανίας εξαφανίζεται από το δωμάτιό της σε ένα οικοτροφείο για νεαρά κορίτσια.

1973: Στο Μεξικό, ένας καθηγητής Νομικής προσπαθεί να αποτρέψει τους μαθητές του να καταταγούν στις τάξεις της Liga 23 de Septiembre, μιας αντάρτικης οργάνωσης που βλέπει τα όπλα ως το μόνο μέσο αντίστασης σ’ ένα καταπιεστικό κράτος.

Σαράντα χρόνια αργότερα, ένα νεαρό αλλά άκληρο μέχρι στιγμής ζευγάρι διασταυρώνεται με μια αινιγματική σαμάνα που τους παρακαλεί να τη βοηθήσουν να βρει την εξαφανισμένη της κόρη.

Μια σειρά φαινομενικά άσχετων γεγονότων συνδέονται δεξιοτεχνικά μεταξύ τους συνθέτοντας ένα σπουδαίο μυθιστόρημα που εξετάζει τα φλέγοντα ζητήματα των κοινωνικών αγώνων, του φυλετικού ρατσισμού, της διακίνησης ναρκωτικών και της κατάχρησης εξουσίας στη Λατινική Αμερική της δεκαετίας του 1970.

Ο Vicente Alfonso δεν ανταποκρίνεται απλά στις προσδοκίες, τις ξεπερνάει και μετά τις αφήνει πίσω έντεχνα για να καταθέσει μια εντελώς διαφορετική αλήθεια. Η υπόθεση έχει λυθεί, ωστόσο, υπάρχουν ακόμη πολλά για να δούμε. Συγκλονιστικός.
―Süddeutsche Zeitung

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Ξένη Πεζογραφία
Α' Έκδοση: 2024
Μετάφραση: Μαρία Παλαιολόγου
Σχεδιασμός/εικονογράφηση
εξωφύλλου: Χρήστος Κούρτογλου
Σελίδες: 280
Διαστάσεις: 13.3 x 20.5 εκ.
ISBN: 978-960-572-663-8
Vicente Alfonso

Vicente Alfonso

Ο Βισέντε Αλφόνσο γεννήθηκε στο Τορεόν του Μεξικού το 1977, από οικογένεια μεταλλωρύχων. Φοίτησε δεκατρία χρόνια σε ιησουίτικο σχολείο. Εκτός από τα Λείψανα του Αγίου Λαυρεντίου, που κέρδισε το Διεθνές βραβείο μυθιστορήματος Sor Juana Iné... Περισσότερα

Άλλα βιβλία στον Ίκαρο