Όταν πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας
Phil Earle
Όταν πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας

Phil Earle

Όταν πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας

€15,93 €17,70

-Στη βραχεία λίστα των Βραβείων Greek IBBY 2023

Μια καλογραμμένη ιστορία, εμπνευσμένη από μια πραγματική ιστορία, για την αγάπη, τη φιλία αλλά και για το πώς τα ζώα μπορούν να φέρουν πιο κοντά τους ανθρώπους, ακόμη και στους πιο σκοτεινούς και δυσοίωνους καιρούς.

Το βιβλίο απέσπασε το βραβείο καλύτερου λογοτεχνικού βιβλίου της χρονιάς για παιδιά στα British Book Awards 2022, το βραβείο Books Are My Bag Reader’s 2021, βρέθηκε στη βραχεία λίστα του βραβείου Yoto Carnegie Medal 2022, και ξεχώρισε ως βιβλίο της χρονιάς (2021) από τους «TIMES» και τη «Sunday Independent».

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

1940. Ο πόλεμος μαίνεται.

Ένα οργισμένο αγόρι, ο Τζόζεφ, που δεν το στέλνουν στην εξοχή, αλλά στο Λονδίνο, στην πόλη που τα εχθρικά αεροπλάνα βομβαρδίζουν σχεδόν κάθε βράδυ. Εκεί ο Τζόζεφ θα μείνει με την κυρία Φ, μια απότομη γυναίκα που δε συμπαθεί τα παιδιά. Οι μόνες της αγάπες είναι ο ρημαγμένος ζωολογικός της κήπος και ο επιβλητικός ασημόραχος γορίλας της, ο Άδωνης.

Καθώς περνούν οι εβδομάδες, δεσμοί δημιουργούνται και μυστικά έρχονται στο φως. Η γυναίκα και το αγόρι πλησιάζουν ο ένας τον άλλον. Αλλά, αν οι βόμβες ελευθερώσουν τρομοκρατημένο και αφηνιασμένο τον Άδωνη, θα μπορέσει κάποιος απ’ τους δυο τους να βάλει τέλος στη ζωή του μόνου πλάσματος που αγαπούν πραγματικά;

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Σειρά:
Ηλικία: από 9 ετών
Ημερομηνία έκδοσης: 21/03/2022
Μετάφραση: Άγγελος Αγγελίδης
Σελίδες: 368
Διαστάσεις: 14 x 21,3 εκ.
ISBN: 978-960-572-473-3 Διαβάστε ένα απόσπασμα
Phil Earle

Phil Earle

Ο Phil Earle γεννήθηκε στο Χαλ της Αγγλίας το 1974. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και Θέατρο στο Πανεπιστήμιο του Χαλ και εργάστηκε ως φροντιστής ενός παιδιού σε τοπικό σπίτι. Μετά την εκπαίδευσή του στη δραματοθεραπεία εργάστηκε σε μια θεραπευτική κ... Περισσότερα

Άλλα βιβλία στον Ίκαρο