80 χρόνια εκδόσεις Ίκαρος

Εκδόσεις Σεπτέμβριος 22, 2023

80 χρόνια εκδόσεις Ίκαρος

Φέτος στις εκδόσεις  Ίκαρος συμπληρώνουμε 80 χρόνια εκδοτικής παρουσίας. Ήταν Δεκέμβριος του 1943 όταν τρεις φίλοι, οι Νίκος Καρύδης, Μάριος Πλωρίτης και Αλέκος Πατσιφάς, αποφάσισαν να ιδρύσουν τον Ίκαρο. Οι συνθήκες ήταν δύσκολες μα το πάθος τους μεγάλο. Από τότε πέρασε καιρός. Καιρός γεμάτος θάματα. Καιρός σπαρμένος μάγια.

Το έργο του Νίκου Καρύδη συνέχισαν οι κόρες και τα εγγόνια του.

Σήμερα, λοιπόν, κόβουμε την κορδέλα αυτής της γενέθλιας χρονιάς παρουσιάζοντας τον εορταστικό μας λογότυπο. Τα 80 μας χρόνια στηρίζονται σε βιβλία. Βιβλία που εκδώσαμε. Βιβλία που πιστέψαμε. Βιβλία που πήγαν καλά, βιβλία που μας έβαλαν μέσα. Βιβλία που βραβεύτηκαν, βιβλία που ξεχάστηκαν. Βιβλία που ακόμα παρηγορούν, μαγεύουν και φωτίζουν. Κάθε τίτλος και μια διαδρομή. Κάθε τίτλος και περηφάνια.

Με αφορμή αυτή την επέτειο, γιορτάζουμε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας. Την κάθε μας μικρή και μεγάλη στιγμή, κάθε πτυχή της πολύπλευρης παρουσίας μας: την ποίηση, την ελληνική και ξένη πεζογραφία, τα δοκίμια, τα graphic novel, την αστυνομική λογοτεχνία, το παιδικό βιβλίο. Τους επόμενους μήνες θα πραγματοποιηθεί μια σειρά εκδηλώσεων που θα τιμά ξεχωριστά κάθε κομμάτι του καταλόγου και της ιστορίας μας.

Μοιραζόμαστε τη μεγάλη αυτή γιορτή με τους δημιουργούς των βιβλίων, τους συγγραφείς και τους εικονογράφους. Αλλά και με τους μεταφραστές και τους επιμελητές, καθώς και τους τυπογράφους και τους βιβλιοδέτες. Ξεκινώντας πάντα από τα κείμενα, πίσω από κάθε στάδιο της παραγωγής ενός βιβλίου βρίσκεται ένας πολύτιμος συνεργάτης. Χωρίς αυτούς ο Ίκαρος δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα.

Και πάνω απ’ όλα, βέβαια, γιορτάζουμε τη σχέση μας με τους αναγνώστες, που τόσα χρόνια διαβάζουν τα βιβλία μας, μας αγαπούν και μας στηρίζουν· και τους δίνουμε μια υπόσχεση…  να μην πάψουμε να πετάμε.

80 χρόνια εκδόσεις Ίκαρος

 
Έτικέττες: