Oι Εκδόσεις Ίκαρος στο 3ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων

Αρχείο εκδηλώσεων Ιούνιος 18, 2024

Για άλλη μια χρονιά οι εκδόσεις  Ίκαρος συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων με κεντρικό θέμα «Ευρώπη, παρελθόν και μέλλον. Ματιές στη λογοτεχνία, τον πολιτισμό, την πολιτική» με τέσσερις σημαντικούς συγγραφείς απ’ όλο τον κόσμο: Γκεόργκι Γκοσποντίνοφ (Βουλγαρία), Σάρα Μέσα (Ισπανία), Γουαδαλούπε Νέτελ (Μεξικό) και Ίλια Λέοναρντ Πφέιφερ  (Ολλανδία).

Τετάρτη 26 Ιουνίου, 19:00-20:00
Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης Αίθουσα 2
Αστείο: παράδοση και το ελληνικό διήγημα σήμερα

Με αφορμή την επανέκδοση του Αστείου του Γιάννη Παλαβού (Κρατικό Βραβείο Διηγήματος, Βραβείο Διηγήματος του Αναγνώστη 2013), ο συγγραφέας ξετυλίγει το νήμα της συγγραφής του βιβλίου και συζητά με τον δημοσιογράφο Γιάννη Πανταζόπουλο για τη σχέση της συλλογής με την παράδοση της ελληνικής διηγηματογραφίας και για το ελληνικό διήγημα σήμερα.

Συνδιοργάνωση: Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων/Εκδόσεις Ίκαρος

Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων

Πέμπτη 27 Ιουνίου, 20:00-21:00

Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης
Ευρωπαϊκή Λογοτεχνία: Παρελθόν, παρόν, μέλλον
Χρονοκαταφύγιο

Ο πολυβραβευμένος Βούλγαρος συγγραφέας Γκεόργκι Γκοσποντίνοφ συνομιλεί με τη δημοσιογράφο Κυριακή Μπεϊόγλου για το έργο του και την ευρωπαϊκή λογοτεχνία. Προλογίζει ο Νίκος Αργύρης, εκδότης.

Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων

Παρασκευή 28 Ιουνίου, 18:00-19:00
Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης
Ευρωπαϊκή Λογοτεχνία: Παρελθόν, παρόν, μέλλον
Grand Hotel Europa

Ο βραβευμένος Ολλανδός συγγραφέας Ίλια Λέοναρντ Πφέιφερ συνομιλεί με τον δημοσιογράφο Γρηγόρη Μπέκο για το νέο του μυθιστόρημα γύρω από τις πολλαπλές αντιφάσεις της ευρωπαϊκής ταυτότητας, με επίκεντρο ένα παλιό ξενοδοχείο που πασχίζει να ισορροπήσει ανάμεσα στο σήμερα και το χθες.

Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων

Σάββατο 29 Ιουνίου, 18:00-19:00

Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης
Η δυναμική και το δράμα της σύγχρονης οικογένειας
Η οικογένεια, Η μοναχοκόρη

Η Ισπανίδα ποιήτρια και μυθιστοριογράφος Σάρα Μέσα και η Μεξικανή μυθιστοριογράφος Γουαδαλούπε Νέτελ συνομιλούν με την Πιλάρ Τένα, διευθύντρια του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, για τα μυθιστορήματά τους Η οικογένεια και Η μοναχοκόρη. Συντονίζει η Αδριάνα Μαρτίνες διευθύντρια του Φεστιβάλ ΛΕΑ.

Συνδιοργάνωση: Ελληνο-Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ ΛΕΑ &  Εκδόσεις  Ίκαρος

Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων

Έτικέττες: