Προσεχείς Εκδόσεις | Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος 2024

Εκδόσεις Σεπτέμβριος 3, 2024

Υποδεχόμαστε το φθινόπωρο με πολλά και σημαντικά βιβλία για όλες τις ηλικίες.
 
Το νέο εκδοτικό πρόγραμμα των εκδόσεων  Ίκαρος περιλαμβάνει βιβλία ποίησης, ελληνικής και ξένης πεζογραφίας, non-fiction, καθώς και βιβλία για παιδιά.
 
Ανακαλύψτε τα βιβλία που μας θα μας κάνουν συντροφιά τους επόμενους μήνες!

Προσεχείς εκδόσεις


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ
 
Χάρης Μεγαλυνός: Παραινέσεις για τον Ύπνο
Η τελευταία συλλογή του ποιητή Χάρη Μεγαλυνού, ενός από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της γενιάς του.
 
Γιάννα Μπούκοβα: Μαύρο Χαϊκού
Γραμμένο στον απόηχο της πανδημίας, το βιβλίο ποίησης Μαύρο χαϊκού εστιάζει στην ευθραυστότητα κάθε σιγουριάς και την προδοσία της συνήθειας, τα τυφλά σημεία της θεωρίας και τον πανικό της λογικής, τις οφθαλμαπάτες του αυτονόητου και τις ταχυδακτυλουργικές ικανότητες να ξεγελάμε τον εαυτό μας.
 
Διερευνά εκ νέου και με εμμονή την πραγματικότητα μέσα και έξω από εμάς, αναζητώντας ποιητική δυναμική στην στεγνή πληροφορία και μεταφορική αξία στο εγκυκλοπαιδικό γεγονός, αντλώντας από την τραγωδία των ειδήσεων και τις εκλάμψεις της καθημερινότητας.
 
Ο χρόνος σε όλες τις μορφές του γεωλογικός, ιστορικός, βιολογικός– ως πείραμα, τροφή και δοκιμασία, η ομορφιά της νοητικής απογύμνωσης και το σωματικό αποτύπωμα της μνήμης είναι ανάμεσα στα θέματα που το βιβλίο πραγματεύεται.
 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
 
Γιάννης Παλαβός: Το παιδί
Διηγήματα
 
Η τρίτη συλλογή διηγημάτων του Γιάννη Παλαβού (2019), επανακυκλοφορεί από τις εκδόσεις  Ίκαρος. Μετά το εμβληματικό Αστείο, ο Παλαβός στρέφει το συγγραφικό του ιδίωμα προς την κατεύθυνση ενός άλλοτε τρυφερού και άλλοτε σκληρού ρεαλισμού, σε μια συλλογή με κοινό παρονομαστή την εντοπιότητα, το παιδικό βλέμμα, τη φύση και τη βία. Το Παιδί κυκλοφόρησε το 2023 στα σουηδικά σε μετάφραση του Γιαν Χένρικ Σβαν –Σουηδού μεταφραστή της Όλγκα Τοκάρτσουκ–, ενώ σε λίγους μήνες κυκλοφορεί στα γαλλικά (μετάφραση: Αν Λορ Μπριζάκ).
 
NON-FICTION
 
Εκδόσεις ΊκαροςΒασίλης Παπαδόπουλος:
Η ακαταμάχητη τάση των Ελλήνων να γράφουν ποίηση
Μια σειρά δοκιμίων για το αποτύπωμα που άφησε ο ελληνικός πολιτισμός σε οικουμενικό επίπεδο, ιδίως μέσα από τη λογοτεχνία, τη γλώσσα και τα κορυφαία δημιουργήματα που γράφτηκαν στα Ελληνικά, αλλάζοντας την εξέλιξη του κόσμου.
 
Η συγκεκριμένη μελέτη επικεντρώνεται κυρίως στην ποίηση, που χαρακτηρίζει διαχρονικά την ελληνική πνευματική δημιουργία αλλά παράλληλα διερευνά και άλλες ατραπούς: ιστορική συνέχεια, ζητήματα αισθητικής, πολιτισμικές αλληλεπιδράσεις, μεγάλες λογοτεχνικές μορφές, θέματα πολιτικής ορθότητας, θεμελιώσεις ταυτότητας κ.α.
 
Με ενδελεχείς γνώσεις, πολύχρονη σπουδή και γλώσσα απλή και απτή που τιμά το αντικείμενο μελέτης και τους πρωτεργάτες του, η συλλογή δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες να ανακαλύψουν την επικράτεια του ελληνικού ποιητικού λόγου μέσα από τις θαυμαστές του ιδιαιτερότητες και κάποιες από τις σημαντικότερες φωνές του μέσα στο χρόνο.
 
Εκδόσεις ΊκαροςΜάνος Χατζιδάκις: Τα σχόλια του Τρίτου
 
Η διαχρονική και τόσο καίρια συλλογή των ιστορικών «σχολίων» του Μάνου Χατζιδάκι, που μεταδόθηκαν από το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας την περίοδο που διετέλεσε διευθυντής του (Μάιος 1978 - Απρίλιος 1980) επανακυκλοφορεί από τις εκδόσεις  Ίκαρος.
 

 


Juan Gabriel Vásquez
(Κολομβία): Η μετάφραση του κόσμου
(La traducción del mundo)
Μετάφραση: Αχιλλέας Κυριακίδης
 
Τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2022, ο Juan Gabriel Vásquez προσκλήθηκε να δώσει διαλέξεις στην έγκριτη Έδρα Συγκριτικής Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας Weidenfeld του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, η οποία κατά το παρελθόν φιλοξένησε τους Mario Vargas Llosa, George Steiner, Umberto Eco, Javier Cercas και Ali Smith. Στις τέσσερις παρουσιάσεις, που συγκεντρώθηκαν σε αυτό το βιβλίο, ο Vásquez διερευνά το αν η λογοτεχνική μυθοπλασία αποτελεί έναν τρόπο κατανόησης της ζωής που δεν συναντάται σε κανέναν άλλο γνωστικό ή δημιουργικό πεδίο. Το αν η Λογοτεχνία μπορεί να μεταφράσει, ερμηνεύσει και συνεπώς φωτίσει τον κόσμο. Αν έχει τη μοναδική ικανότητα να διασαφηνίζει την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης εμπειρίας - το μυστήριο κάθε ζωής, τη σύνδεσή μας με το παρελθόν, την τεταμένη μας σχέση με την πολιτική - και να μετατρέπει αυτή την ερμηνεία σε γνώση.
 
Μια σειρά δοκιμίων που μας ζητούν να επαναπροσδιορίσουμε τον ρόλο της μυθοπλασίας, την κατανόηση των μηχανισμών της και τους λόγους για τους οποίους, είναι πιο απαραίτητη από ποτέ που παράλληλα αποδεικνύουν το μεγάλο πνευματικό ανάστημα και τη μαεστρία του πολυβραβευμένου συγγραφέα.
 
«Ένας εξαιρετικά προικισμένος συγγραφέας [...]. Ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς της ισπανικής λογοτεχνίας».
―Le Figaro
 
 
ΣΕΙΡΑ: ΣΤΟΧΑΣΤΙΚΟΣ ΒΙΟΣ
Massimo Pigliucci (ΗΠΑ): Ο Πρακτικός Οδηγός του ευ ζην
(A Field Guide to a Happy Life: 53 Brief Lessons for Living)
Μετάφραση: Αντωνία Γουναροπούλου
 
Για περισσότερα από δύο χιλιάδες χρόνια, ο Στωικισμός μας έχει οπλίσει με ένα σύστημα άμυνας απέναντι στις δυσκολίες. Γι’ αυτό άλλωστε είναι πιο επίκαιρος από ποτέ. Ωστόσο βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα δύσκολο ερώτημα: Είναι αλήθεια ότι δεν πρέπει να νοιαζόμαστε για τη δουλειά μας, τα αγαπημένα μας πρόσωπα ή τη ζωή μας; Οι παλιοί Στωικοί θα απαντούσαν θετικά.
 
Στο δοκίμιο αυτό, ο φιλόσοφος Massimo Pigliucci μας παρουσιάζει έναν ανανεωμένο στωικισμό που αντανακλά τη σύγχρονη επιστήμη και τις κοινωνικές ευαισθησίες της εποχής μας. Ο συγγραφέας αποδέχεται τους δεσμούς στοργής που μας δίνουν χαρά, ικανοποίηση από την εκπλήρωση ενός στόχου καθώς και τη θλίψη που προκαλεί η απώλεια. Στο έργο του, ο Στωικισμός δεν ταυτίζεται με την κατάκτηση της αδιαφορίας, αλλά της αντοχής απέναντι στον πόνο, της μετρημένης απόλαυσης, μεταμορφώνεται δηλαδή σε μια φιλοσοφική διδαχή που μας επιτρέπει να ζούμε καλύτερα.
 
 
ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Εκδόσεις ΊκαροςLéonor de Récondo (Γαλλία): Η μεγάλη πυρά
(Le Grand Feu)
Μετάφραση: Χαρά Σκιαδέλλη
Μυθιστόρημα
 
1699. Βενετία. Η Ιλάρια Τατζανότε γεννιέται σε μια οικογένεια εμπόρων υφασμάτων. Η πόλη έχει χάσει την πολιτική της δύναμη, αλλά διατηρεί τα μεγαλειώδη παλάτια της, τα πολυάριθμα θέατρα, το μαγικό καρναβάλι. Είναι η χρυσή εποχή της τέχνης και της μουσικής και ιδιαίτερα του βιολιού. Σε ηλικία λίγων εβδομάδων με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής, η μητέρα της, την αφήνει σ’ ένα ίδρυμα διάσημο για τη μουσική του διδασκαλία και τις τεχνικά ανυπέρβλητές του συναυλίες. Εκεί η Ιλάρια μαθαίνει βιολί και γίνεται αντιγραφέας του μαέστρου Αντόνιο Βιβάλντι ενώ παράλληλα ανακαλύπτει τη δύναμη της φιλίας. Στη μικρή αυτή καλλιτεχνική «φυλακή» τη βρίσκει πρώτη φορά ο έρωτας στα δεκαπέντε της χρόνια, γκρεμίζοντας τα τείχη που μέχρι τότε την προστάτευαν αλλά και έκρυβαν από τον κόσμο.
 
Μια παθιασμένη ιστορία για την αναζήτηση της αγάπης σε κάθε μορφή και τα μεγαλειώδη συναισθήματα που προκαλεί η μουσική, με φόντο μια μυθική μπαρόκ Βενετία.
 
«Η συγγραφέας και μουσικός συνδυάζει τα δύο ταλέντα της σε ένα νέο πυρακτωμένο μυθιστόρημα».
―Le Monde
 
 
Εκδόσεις ΊκαροςYaa Gyasi (Γκάνα): Υπερβατικό Βασίλειο (Transcendent Kingdom)
Μετάφραση: Μαρία Φακίνου
Μυθιστόρημα
 
Μετά το αναγνωρισμένο παγκόσμιο best seller Επιστροφή στην πατρίδα, η Yaa Gyasi επανέρχεται με ένα δυνατό, ακατέργαστο, οικείο και βαθιά πολυεπίπεδο μυθιστόρημα για την επιστήμη, την πίστη, τον ανθρώπινο πόνο και την αγάπη.
 
Η Γκίφτι σπουδάζει Νευροεπιστήμες στην Ιατρική Σχολή του Στάνφορντ μελετώντας τα νευρωνικά κυκλώματα της κατάθλιψης και του εθισμού. Ο αδερφός της, ένας προικισμένος αθλητής γυμνασίου, πέθανε από υπερβολική δόση ηρωίνης μετά από έναν τραυματισμό που τον άφησε εθισμένο στα οπιοειδή. Η αυτοκτονική μητέρα της είναι πλέον κλινήρης. Η Γκίφτι είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει την επιστημονική απάντηση για τον πόνο που βλέπει παντού γύρω της. Το πάθος της για γιατρειά την οδηγεί στα άδυτα της επιστήμης χωρίς όμως να παύει στιγμή να αποζητά την παιδική της πίστη στον Θεό.

Ένα βαθύτατα συγκινητικό πορτρέτο μιας οικογένειας μεταναστών από τη Γκάνα που πλήττονται από κατάθλιψη, εθισμό και θλίψη.
 
«Μια φωτεινή, σπαρακτική και λυτρωτική αμερικανική ιστορία, το Υπερβατικό Βασίλειο είναι το σημάδι μιας λαμπρής συγγραφέα που μόλις ξεκινάει».
—Seattle Times
 
 
Εκδόσεις ΊκαροςKim Hye-Jin (Νότια Κορέα): Η ακρόαση
(Counsel Culture)
Μετάφραση: Αμαλία Τζιώτη
Μυθιστόρημα
 
Η στοχαστική, έξοχα δομημένη ιστορία μιας γυναίκας που μετά από μια ξαφνική τραγωδία βρίσκεται στο στόχαστρο μιας ολόκληρης κοινωνίας και τα απροσδόκητα μονοπάτια που πρέπει να ακολουθήσει αναζητώντας λύτρωση.
 
Η Ιμ Χε-Σου είναι μια επιτυχημένη θεραπεύτρια που εμφανίζεται τακτικά σε μια δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή. Όταν κάνει ένα αρνητικό σχόλιο για ένα δημόσιο πρόσωπο που αργότερα αυτοκτονεί, απολύεται από τη δουλειά της, χάνει τους φίλους της ενώ ο γάμος της αρχίζει να καταρρέει. Μια μέρα συναντά απρόσμενα τη Σέι, ένα 10χρονο κορίτσι που προσπαθεί να ταΐσει μια αδέσποτη γάτα. Οι γάτες του δρόμου που φαίνεται να βρίσκονται παντού απολαμβάνουν τη φροντίδα μιας ακόμα γυναίκας και την οργή όλων των υπόλοιπων κατοίκων. Όπως Ιμ Χε-Σου και η Σέι, έτσι και εκείνες υπομένουν διάφορες επιθέσεις και οι πληγές τους επουλώνονται αργά. Η Ιμ Χε-Σου που δεν είχε ποτέ φιλοζωικές ευαισθησίες μήτε αδυναμία στα παιδιά βρίσκεται πια συνδεδεμένη με κάτι πιο μεγάλο και βαθύ από εκείνη.
 
Ένα γοητευτικό μυθιστόρημα για το εύθραυστο της δημόσιας εικόνας και το πολύτιμο της ανθρώπινης αλληλεγγύης από τη συγγραφέα του βραβευμένου bestseller Η κόρη μου.
 
«Ένας σαγηνευτικός διαλογισμός πάνω στο θέμα της προσωπικής αλλά και της επαγγελματικής ηθικής».
―Publisher’s Weekly

 
Εκδόσεις ΊκαροςDaniele Mencarelli (Ιταλία): Ζητείται σωτηρία
(Tutto chiede salvezza)
Μετάφραση: Δήμητρα Δότση
Μυθιστόρημα
 
ΒΡΑΒΕΙΟ Strega Giovani 2020
 
Ο εικοσάχρονος Ντανιέλε ξυπνά ταραγμένος σ’ έναν νοσοκομειακό θάλαμο περιτριγυρισμένος από αγνώστους. Σιγά-σιγά, οι αναμνήσεις της προηγούμενης νύχτας επιστρέφουν στο μυαλό του. Μια έκρηξη βίας, που παραλίγο να τραυματίσει ανεπανόρθωτα τον ίδιο και την οικογένειά του, τον έχει οδηγήσει σε μια εβδομάδα υποχρεωτικής θεραπείας στην ψυχιατρική πτέρυγα ενός νοσοκομείου.
 
Με καθηλωτικό ρεαλισμό και εκπληκτική συναισθηματική δύναμη, αντλώντας από την προσωπική εμπειρία του με την ψυχική ασθένεια, ο Mencarelli καταγράφει την παραμονή του Ντανιέλε στο νοσοκομείο, καθώς παλεύει να βρει διέξοδο μέσα από το σκοτάδι. Συνοδοιπόροι στο ταξίδι του, οι υπόλοιποι ασθενείς του θαλάμου, λυγισμένοι κι εκείνοι από το αβάσταχτο της ζωής.
 
Μια σπαρακτική και αλησμόνητη ιστορία, που αμφισβητεί την αντίληψή μας περί κανονικότητας και εξυμνεί τη σωτήρια δύναμη της αλληλεγγύης και της ενσυναίσθησης.
 
Στο μυθιστόρημα βασίστηκε η ομότιτλη σειρά του Netflix.
 
«Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα, συγκινητικό, αλησμόνητο».
―Internazionale
 

Fabio Stassi
(Ιταλία): Νυχτερινό στη Γαλλία (Notturno francese)
Μετάφραση: Δήμητρα Δότση
Μυθιστόρημα
 
Ο Βίντσε Κόρσο, βιβλιοθεραπευτής και ερευνητής λογοτεχνικών μυστηρίων, έχοντας επιβιβαστεί σε λάθος τρένο γνωρίζει τυχαία έναν καλλιεργημένο, μυστηριώδη άντρα, που θυμίζει τον αναρχικό τροβαδούρο Λεό Φερρέ. Η καταλυτική γνωριμία τους τον ωθεί να συνεχίσει το ταξίδι του μέχρι τη Γένοβα και στη συνέχεια την Κυανή Ακτή. Ανάμεσα σε φτωχικές πανσιόν και Αρ νουβό ξενοδοχεία, πίσω από στίχους ποιητών και ανθρώπους που κουβαλάνε στις πλάτες τους πλήθος ιστοριών, θα αναζητήσει και τη δική του, προσπαθώντας να ανακαλύψει την ταυτότητα ενός πατέρα που δεν γνώρισε ποτέ, στην πιο σημαντική έρευνα της ζωής του.
 
Το Νυχτερινό στη Γαλλία είναι ένα νυχτερινό γεμάτο φως. Μια ιστορία γεμάτη λάθη, τυχαία γεγονότα, αναπάντεχες συναντήσεις, λαβυρίνθους και ανθρώπους που αναζητούν ένα λιμάνι. Ένα μυθιστόρημα για το τι σημαίνει να αφήνεις πίσω σου πρόσωπα και πράγματα, μα και να αψηφάς τα πάντα για να τα (ξανα)βρεις.
 
«Το Νυχτερινό στη Γαλλία είναι ένα μικρό λογοτεχνικό κόσμημα. Ακατέργαστο, γοητευτικό, αναζωογονητικό».
―La Stampa
 

ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

ΣΕΙΡΑ: ΠΙΤΣΙΜΠΟΥΙΝΟΙ – ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΑ
Ευτυχία Γιαννάκη: Μυστήρια Πιτσούγεννα (Πιτσιμπουίνοι #7)
Εικονογράφηση: Σοφία Τουλιάτου
Ηλικίες: από 3 ετών
 
Η νέα πολυαναμενόμενη ιστορία των Πιτσιμπουίνων θα ομορφύνει τα Χριστούγεννά μας ή καλύτερα τα Πιτσούγεννά μας!
 
Υπάρχει κάτι καλύτερο από μια ανατρεπτική υπόθεση μυστηρίου στην καρδιά των γιορτών παρέα με τους αγαπημένους μας Πιτσιμπουίνους; Ο Πιτς Βασίλης κάνει την εμφάνισή του με το έλκηθρό του από τον Βόρειο Πιτσιπόλο για να μοιράσει δώρα σε όλο το Πίτσι Πίτσου.
 
Κάποιοι Πιτσιμπουίνοι όμως δεν έλαβαν ούτε ένα δώρο, ενώ άλλοι περίμεναν κάτι διαφορετικό… Ο μικρός Μπλε και η παρέα του αναλαμβάνουν να λύσουν αυτό το παράξενο μυστήριο!
 
 
Εκδόσεις ΊκαροςΕκδόσεις Ίκαρος










ΣΕΙΡΑ: ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ…

Νίκος Μαθιουδάκης & Μάνος Μπονάνος
Εικονογράφηση: Αγγελική Μπόζου
Το όνομά μου είναι Κική Δημουλά
Το όνομά μου είναι Νίκος Καρούζος
Ηλικίες: από 9 ετών και για αναγνώστες κάθε ηλικίας
 
Στη νέα σειρά βιβλίων γνώσεων «Το όνομά μου είναι…», που φωτίζει στιγμές από τη ζωή και το έργο σημαντικών Ελλήνων λογοτεχνών θα προστεθούν δύο νέοι τίτλοι αφιερωμένοι στην Κική Δημουλά και τον Νίκο Καρούζο.
 
Μια σειρά βιβλίων που αποτελεί σημείο αναφοράς για την προσέγγιση, την αισθητική και το περιεχόμενό της.
 
«Μικρά τυπογραφικά και εικαστικά διαμάντια…»
―Κατερίνα Ανέστη, iefimerida
 
«Εξαίρετα βιβλία που επιτρέπουν στους μικρούς ή και μεγάλους αναγνώστες να μυηθούν στο έργο των σπουδαίων Ελλήνων…»
―Πέπη Νικολοπούλου, ΕλCulture
 
 
Εκδόσεις ΊκαροςΘοδωρής Παπαϊωάννου: Ευτυχία
Εικονογράφηση: Πέτρος Μπουλούμπασης
Ηλικίες: από 5 ετών
 
Πώς μοιάζει η ευτυχία; Πολλά βιβλία γράφουν γι’ αυτήν αλλά κανένα δεν μπορεί να την απεικονίσει ή να την περιγράψει με ακρίβεια. Η νέα ηρωίδα του βραβευμένου Θοδωρή Παπαϊωάννου ―με το αισιόδοξο αυτό όνομα―, μας παρουσιάζει το δικό της εγχειρίδιο ευτυχίας, γεμάτο εγγυημένα κόλπα και μυστικά, για να τη δούμε κι εμείς στα πρόσωπα εκείνων που αγαπάμε.
 
Ο Θοδωρής Παπαϊωάννου έγραψε μια υπέροχη ιστορία που εμπνέει κάθε αναγνώστη να ανακαλύψει την πραγματική ευτυχία, αυτή που κρύβεται στις καθημερινές στιγμές, και ο Πέτρος Μπουλούμπασης την εικονογράφησε με τον δικό του μοναδικό τρόπο.
 
Πέτρος Χριστούλιας: Η Μαγεμένη
Εικονογράφηση: Πέτρος Χριστούλιας
Ηλικίες: από 9 ετών

Ο Πέτρος Χριστούλιας με το νέο του παιδικό μυθιστόρημα μας πάει πίσω σε μια εποχή, που στην πόλη της Θεσσαλονίκης συνυπήρχαν διαφορετικές κοινότητες.

Τέσσερα παιδιά που το καθένα φέρνει μαζί τις δικές του ιστορίες, δημιουργούν μια παρέα, περίπου μια γενιά μετά το επεισόδιο των Μαγεμένων (Las Incantadas), της όχι και τόσο γνωστής περίπτωσης των «Καρυάτιδων» της Θεσσαλονίκης. Το μακρύ παρελθόν της πόλης γίνεται το κίνητρο για να ζήσουν μια περιπέτεια και θα τα εμπνεύσει να λειτουργήσουν συλλογικά, αφήνοντας στη μνήμη και στην καρδιά τους ένα ανεξίτηλο σημάδι.

 
 
Εκδόσεις ΊκαροςΕκδόσεις Ίκαρος







ΣΕΙΡΑ: ΠΑΙΖΩ ΚΡΥΦΤΟ!

Ingela P. Arrhenius:
Πού είναι η κυρία Ελεφαντίνα; (Where’s Mrs Elephant?)
Πού είναι το λαγουδάκι; (Where’s Baby Bunny?)
Μετάφραση: Ελένη Κατσαμά
Ηλικίες: από 1 έτους
 
Δύο νέα βιβλία θα προστεθούν στην αγαπημένη σειρά μικρών και μεγάλων της εικονογράφου Ingela P. Arrhenius, που απευθύνεται στις πολύ μικρές ηλικίες.
Στα δύο νέα βιβλία, οι μικροί μας φίλοι θα ανακαλύψουν -παίζοντας- πού είναι κρυμμένα τα αγαπημένα τους ζώα, η κυρία Ελεφαντίνα και το Λαγουδάκι! Η παιχνιδιάρικη εικονογράφηση και ο καθρέφτης - έκπληξη στην τελευταία σελίδα θα δώσουν μεγάλη χαρά σε κάθε μικρό αναγνώστη!


Εκδόσεις ΊκαροςΕκδόσεις Ίκαρος

 

 

 




ΣΕΙΡΑ: ΜΙΝΙΜΟΝΙ - BOARD BOOKS
Rocio Bonilla:
Μινιμόνι: Φοβάμαι! (Babymoni: Tinc por!)
Μινιμόνι: Ώρα για φαγητό! (Babymoni: A dinar!)
Μετάφραση: Ελένη Κατσαμά
Ηλικίες: από 1 έτους
 
Η Μινιμόνι, η αγαπημένη ηρωίδα της Rocio Bonilla, σε μια σειρά σχεδιασμένη για τα μικρά παιδικά χεράκια!
 
Στα δύο νέα βιβλία που προστίθενται στη σειρά βιβλίων board books, για παιδιά προσχολικής ηλικίας, οι λιλιπούτειοι φίλοι μας θα καταλάβουν πως είναι εντάξει κάποιες φορές να φοβόμαστε… το σκοτάδι, τις αράχνες, τις καταιγίδες ή ό,τι άλλο, και θα βοηθήσουν τη Μινιμόνι να ετοιμάσει το τραπέζι για φαγητό.
 
 
Εκδόσεις ΊκαροςJulia Donaldson:
Τζόντι Τζεντού, οι περιπέτειες ενός πιγκουίνου
(Jonty Gentoo - The Adventures of a Penguin)
Εικονογράφηση: Axel Scheffler
Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς
Ηλικίες: από 5 ετών
 
Το ολοκαίνουργιο βιβλίο των πολυβραβευμένων δημιουργών Julia Donaldson και Axel Scheffler είναι μια αξέχαστη ιστορία ενός γενναίου μικρού πιγκουίνου που θα κάνει το μεγαλύτερο ταξίδι της ζωής του.
 
Ενθουσιασμένος από τις ιστορίες των θείων του για τον Νότιο Πόλο, ο θαρραλέος Τζόντι Τζεντού βγαίνει κρυφά από τον ζωολογικό κήπο με σκοπό να αναζητήσει τη χώρα των πιγκουίνων Τζεντού. Ο κόσμος είναι, όμως, πολύ μεγάλος για έναν μικρό πιγκουίνο και ο Τζόντι κολυμπά… προς την λάθος κατεύθυνση!
 
Γραμμένο με την απαράμιλλη ομοιοκαταληξία της Julia Donaldson και εικονογραφημένο με τις πνευματώδεις εικόνες του Axel Scheffler, ο Τζόντι Τζεντού έχει χιούμορ και μεγάλη καρδιά… ένας χαρισματικός ήρωας που θα ενθουσιάσει τους μικρούς αναγνώστες.
 
 
Εκδόσεις ΊκαροςΕκδόσεις Ίκαρος






ΣΕΙΡΑ: ΒΑΖΩ ΜΠΡΟΣ!

Johnny Dyrander
Διασωστικά (Make Tracks: Emergency)
Αεροσκάφη (Make Tracks: Cars)
Μετάφραση: Μάνος Μπονάνος
Ηλικίες: από 1 έτους
 
Δύο νέα βιβλία στη σειρά προσχολικής ηλικίας «Βάζω μπρος!» του Johnny Dyrander!
 
Με απλές λέξεις και σαφή σχήματα, τα βιβλία παρουσιάζουν τα μέρη κάθε διασωστικού οχήματος και αεροσκάφους, παροτρύνοντας τους μικρούς μας φίλους να μετακινήσουν ―παίζοντας― καθένα από τα οχήματα στις προδιαγεγραμμένες πίστες.
 
 
Εκδόσεις ΊκαροςAlice Hemming: Ο κλέφτης του χιονιού
(The Snow Thief)
Εικονογράφηση: Nicola Slater
Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς
Ηλικίες: από 3 ετών
 
Η τρίτη ξεκαρδιστική ιστορία του Σκίουρου, που γνωρίσαμε στον Κλέφτη των φύλλων και Το δικό μου λουλούδι! θα μας μιλήσει για την αναπόφευκτη αλλαγή των εποχών.
 
Ο Σκίουρος είναι πολύ μπερδεμένος! Τι είναι αυτό το λευκό πράγμα που έχει σκεπάσει το έδαφος; Και γιατί είναι τόσο κρύο; Και κυρίως… πού πήγαν τα πολύτιμα φουντούκια του;
 
Μήπως υπάρχει κάποιος κλέφτης του χιονιού στο δάσος; Θα καταφέρει ο σκίουρος να τον βρει και να πάρει πίσω τα φουντούκια του πριν λιώσει το χιόνι;
 
Ο αγαπημένος ήρωας που μας γεμίζει χαμόγελα με τις απορίες και τις ανησυχίες του επανέρχεται με άκρως χιουμοριστική διάθεση!
 
 
Εκδόσεις ΊκαροςOliver Jeffers: Πάμε ξανά. Πώς φτάσαμε ως εδώ και πού μπορούμε να πάμε: Η ανθρώπινη ιστορία μας μέχρι τώρα (Begin again)
Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς
Ηλικίες: από 5 ετών και για όλους
 
Στο πολυαναμενόμενο νέο βιβλίο του Oliver Jeffers, ο βραβευμένος δημιουργός στοχάζεται την ιστορία της ανθρωπότητας, ανασκοπεί την τρέχουσα θέση μας και μοιράζεται τα όνειρά του για το μέλλον.
 
Πού πάμε από εδώ και πέρα; Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες συνθήκες που θα επιτρέψουν σε όλη την ανθρωπότητα να ανθίσει; Πώς θα οδηγηθούμε προς ένα συλλογικό και ισχυρό μέλλον;
 
«Όταν σκάβεις βαθιά ψάχνοντας λόγους και αιτίες, λόγους και αιτίες ξανά και ξανά, φτάνεις σε μια αλήθεια, στην καρδιά της αλήθειας. Πως όλοι οι άνθρωποι, όποιοι κι αν είναι, απ’ όπου κι αν προέρχονται κι ό,τι κι αν πιστεύουν, αναζητούν τα ίδια πράγματα: μια φωλιά, μια αγέλη, μια θέση στον κόσμο και κατεύθυνση».
―Oliver Jeffers

Ένα βιβλίο για όλες τις ηλικίες, που συμπληρώνει μοναδικά το #1 New York Times bestseller βιβλίο του Βρισκόμαστε εδώ: Σημειώσεις για τη ζωή στον πλανήτη Γη.
 
 
Εκδόσεις ΊκαροςMikey Please: Το καφέ στην άκρη του δάσους
(The Café at the Edge of the Woods)
Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς
Ηλικίες: από 5 ετών
 
Η Ρενέ είχε μεγάλη αγάπη στην υψηλή γαστρονομία, γι’ αυτό φυλούσε όλες τις οικονομίες της, κι ύστερα έχτισε, με κόπο και μεράκι, το καφέ στην άκρη του δάσους. Ο Βρομοπόδης, ο ασυνήθιστος σερβιτόρος του καφέ υποδέχεται τον πρώτο πελάτη, ένα τέρας με αποκρουστικές συνήθειες για τον οποίο η Ρενέ δέχεται να ετοιμάσει αλλόκοτα πιάτα αντί για το εκλεπτυσμένο της μενού.
 
Ένα εξωφρενικά πρωτότυπο και ακαταμάχητο εικονογραφημένο βιβλίο, γεμάτο μυθικά πλάσματα, τερατώδη γεύματα και ένα πολύ ασυνήθιστο δίδυμο!
 
 
Εκδόσεις ΊκαροςLuke Scriven: Πιο μετά, Τζόρτζι
(Maybe Later, Georgie)
Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς
Ηλικίες: από 3 ετών
 
Η νέα ιστορία του Luke Scriven, συγγραφέα και εικονογράφου του βιβλίου Ο μικρός φόβος. Ο βραβευμένος δημιουργός στρέφει την προσοχή του στις σχέσεις μεταξύ των αδερφών σε αυτή την αξέχαστη και τρυφερή ιστορία που θα κερδίσει της καρδιές γονιών και παιδιών.
 
Το μόνο που θέλει ο Τζόρτζι είναι να παίξει με τον μεγάλο του αδελφό, τον Εντ. Πάντοτε βρίσκει τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ παιχνίδια. Όμως, τον τελευταίο καιρό, ο Εντ μοιάζει να μην έχει χρόνο για παιχνίδι, κι όλο λέει στο μικρό του αδελφάκι: «Πιο μετά, Τζόρτζι». Σύντομα, ο Τζόρτζι αρχίζει να αναρωτιέται αν αυτό το πιο μετά θα έρθει ποτέ…
 
Μια διασκεδαστική και αισιόδοξη ιστορία για την παιδικότητα, την εφηβεία και τον τόσο σημαντικό δεσμό ανάμεσα στα αδέλφια.
 
 
Εκδόσεις ΊκαροςBirgitta Sif:
Όπου κι αν πας, η αγάπη μου θα είναι μαζί σου
(Wherever You Go, My Love Will Follow)
Μετάφραση: Αντώνης Παπαθεοδούλου
Ηλικίες: από 3 ετών
 
Η Birgitta Sif, δημιουργός των βιβλίων Η Εύη όλο χορεύει και χορεύει και Όλιβερ εμπνέεται από τις κόρες της και επιστρέφει με ένα νέο εκτενές βιβλίο· μια εκπληκτική συλλογή από οχτώ μαθήματα ζωής, οχτώ ιστορίες γεμάτες ζεστασιά και αγάπη που μπορούν να εμπνεύσουν κάθε αναγνώστη.
 
«Έγραψα αυτό το βιβλίο για τις δυνατές και γενναίες κόρες μου. Είναι μια συλλογή από τις σκέψεις και την αγάπη μου για αυτές, για να τη διαβάζουν, να τη χαίρονται και να τους δίνει κουράγιο καθώς μεγαλώνουν».
―Birgitta Sif
 
 
Εκδόσεις ΊκαροςFrances Tosdevin: Κάτι πραγματικά πολύ ωραίο
(The Really Beautiful Thing)
Εικονογράφηση: Ali Pye
Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς
Ηλικίες: από 5 ετών
 
Ο Σκίουρος είναι έτοιμος να πουλήσει ό,τι έχει και δεν έχει για ένα πολύ ωραίο αντικείμενο, αλλά με τι κόστος; Δεν ξέρει ούτε τι είναι, ούτε σε τι χρησιμεύει, αλλά μοιάζει καταπληκτικό και το θέλει δικό του.
 
Όταν δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά τη τιμή πουλά τον άνετο καναπέ του, το γεμάτο φαγητό ψυγείο του, ακόμη και το σπίτι του, που περνούσε τέλεια με τους φίλους του. Αυτό το πραγματικά πολύ ωραίο αντικείμενο κοστίζει στον Σκίουρο τα πάντα. Όταν αποδειχτεί ότι είναι ένα πραγματικά άχρηστο αντικείμενο, οι φίλοι του θα είναι εκεί για να τον βοηθήσουν;
 
Μια υπέροχη, συγκινητική ιστορία για τη δύναμη της φιλίας αλλά και της απληστίας. Ένα βιβλίο που μας δείχνει έμπρακτα ότι δεν μπορούμε πάντα να έχουμε όλα όσα θέλουμε… και ότι τα αγαπημένα μας πρόσωπα θα είναι πάντα εκεί για να μας στηρίξουν όταν χάνουμε τον δρόμο μας.

 
Έτικέττες: