Προσεχείς Εκδόσεις | Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος 2021

Εκδόσεις Σεπτέμβριος 6, 2021

Νέα σεζόν, νέα βιβλία!
Υποδεχόμαστε το φθινόπωρο με πολλά και σημαντικά βιβλία για όλες τις ηλικίες.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικές πληροφορίες για τα βιβλία που θα μας κάνουν συντροφιά μέχρι και το τέλος της χρονιάς.

Προσεχείς εκδόσεις

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ

9789605724290Λέλη Μπέη: Τα κτήματα των κίτρινων ρόδων

Το νέο ποιητικό βιβλίο της Λέλης Μπέη, με έξι σχέδια του Μανόλη Κορρέ.

Από τις εκδόσεις  Ίκαρος κυκλοφορούν ακόμη οι ποιητικές της συλλογές Οι μονωδοί (1991), Ο πλανητικός Οδυσσέας (1996), Είναι η ώρα (2003), Ο σταθμός (2009) και Η Καπνισμένη Μητρόπολη (2015).

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Κυριάκος Μαργαρίτης: Εννέα

Το διάστημα από τις 10 Μαΐου 1956 μέχρι και τις 14 Μαρτίου 1957, η Βρετανική Αποικιακή Διοίκηση Κύπρου εκτέλεσε δι’ απαγχονισμού εννέα μέλη της Εθνικής Οργάνωσης Κυπρίων Αγωνιστών, ή ΕΟΚΑ, που διεκδικούσε την Ένωση της νήσου με την Ελλάδα. Στο ημερολόγιο του δημίου καταγράφεται ο χρόνος εκτέλεσης για οχτώ αγωνιστές, ως εξής: δέκα δευτερόλεπτα για τον Μιχαλάκη Καραολή, εννιά για τον Ανδρέα Δημητρίου, οχτώ για τον Ιάκωβο Πατάτσο, δέκα για τον Ανδρέα Ζάκο, εφτά για τον Χαρίλαο Μιχαήλ, εφτά για τον Μιχάλη Κουτσόφτα, οχτώ για τον Στέλιο Μαυρομάτη και εννιά για τον Ανδρέα Παναγίδη. Τα παιδιά αυτά σκοτώθηκαν όλα, σε εξήντα οχτώ δευτερόλεπτα. Τόσο διαρκεί το μυθιστόρημα Εννέα, με την προσθήκη του ένατου και τελευταίου νεκρού, του Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Με την ανάσα του, το ημερολόγιο εισχωρεί στην αιωνιότητα. Τόσο θα διαρκεί κι αυτή: όσο μια ανάσα.

Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί και το βιβλίο του Κρόνακα (2017)

Νέες εκδόσεις ΊκαροςΘάνος Σταθόπουλος: Εισαγωγή στη μέρα

Στο όγδοο βιβλίο του, ο Θάνος Σταθόπουλος συνεχίζει την περιήγησή του στις συντεταγμένες του αρχείου, που περιέχει τα στοιχεία της προσωπικής μυθολογίας και της κατακερματισμένης αυτοβιογραφίας.

Πεζόμορφα κείμενα, σημειώσεις, παραθέματα, αναγνώσεις, αναφορές, επισημάνσεις, ίχνη, θραύσματα για την τύχη της μέρας, τη στιγμή και τη διάρκεια, το χρόνο, τον εαυτό και την ανθρώπινη κατάσταση.

Η Εισαγωγή στη μέρα, ίσως το πιο σιωπηλό και κατασπαραγμένο βιβλίο του Θάνου Σταθόπουλου, είναι ένας παροξυσμός για την αιωνιότητα και την ταλάντωση της μέρας.

 

ΔΟΚΙΜΙΟ/ΜΕΛΕΤΗ


Κική Δημουλά: Εκλήθην ομιλήτρια

Τριάντα δύο "ποιητικά χρονογραφήματα", ομιλίες της Κικής Δημουλά σε συνέδρια και εκδηλώσεις, χαιρετισμοί και αποχαιρετισμοί από το 1995 έως το 2015. Κείμενα και στοχασμοί για διαφορετικά θέματα, με τον δικό της ελεύθερο τρόπο και την μεταφορική αντίληψη του κόσμου που διέθετε.

 

Δημητρίου Σούτσου 36 - Μια συνομιλία του Νίκου Καρούζου με τον Γιάννη Ζουγανέλη (13 Ιουνίου 1986)

Ο Γιάννης Ζουγανέλης (1938-2006), ο οποίος κατάφερε να ταυτίσει το όνομά του με το ογκωδέστερο χάλκινο πνευστό, την τούμπα, και με τις εμφανίσεις του στην Ελλάδα και το εξωτερικό, να αναγνωριστεί ως ένας από τους κορυφαίους τουμπίστες της εποχής του.

Εκτός μουσικής, ασχολήθηκε με τα γράμματα, εκδίδοντας με τον Γιάννη Πατίλη το περιοδικό «Κριτική και Κείμενα» και εξέδωσε αυτοβιογραφικά βιβλία. Είχε μια ιδιαίτερη σχέση με τον ποιητή Νίκο Καρούζο, και πολλές από τις συνομιλίες τους έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά. Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται η συζήτησή τους τον Ιούνιο του 1986 που μεταξύ άλλων οι δύο άνδρες κουβεντιάζουν για την μουσική, την ποίηση, το νόημα της τέχνης και τη θέση του καλλιτέχνη.

 

NON-FICTION

Νέες εκδόσεις ΊκαροςChristiana Figueres, Tom Rivett-Carnac: 
Το μέλλον που επιλέγουμε: Πώς θα επιβιώσουμε από την κλιματική κρίση (The Future We Choose: Surviving the Climate Crisis)
Μετάφραση: Νίκος Ρούσσος

Η Christiana Figueres και ο Tom Rivett-Carnac –επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας του ΟΗΕ στις συνομιλίες για την ιστορική Συμφωνία του Παρισιού του 2015– απευθύνουν μια προειδοποίηση, αλλά ταυτόχρονα δίνουν και μια αισιόδοξη προοπτική, σε ό,τι αφορά την κλιματική αλλαγή και το μέλλον της ανθρωπότητας.

Στο βιβλίο Το μέλλον που επιλέγουμε παρουσιάζονται οι εναλλακτικές λύσεις που έχουμε στη διάθεσή μας καθώς και τι μπορούν, και πρέπει, να κάνουν οι κυβερνήσεις, οι εταιρείες, αλλά και ο καθένας από εμάς, για να αποτραπεί η καταστροφή.

«Δεν γίνεται να υπάρξει πιο σημαντικό βιβλίο».
―Richard Branson

 

Robert Kolker: Οι γυναίκες που επιβίωσαν - Η οικογένεια που έζησε 50 χρόνια σχιζοφρένειας και άλλαξε ό,τι γνωρίζουμε για αυτή
(Hidden Valley Road: Inside the Mind of an American Family)
Μετάφραση: Βαγγέλης Προβιάς

Το βιβλίο του Robert Kolker ρίχνει φως στην ασυνήθιστη ιστορία της οικογένειας Γκάλβιν, με δώδεκα παιδιά, έξι από τα οποία διαγνώστηκαν με σχιζοφρένεια και αποτέλεσε σταθμό στην κατανόηση της νόσου.

Ο συγγραφέας διηγείται τις ιστορίες της αμερικανικής οικογένειας με ευαισθησία, μέσα από συνεντεύξεις και μαρτυρίες των επιζώντων μελών και της μητέρας τους, Μίμι, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών.

Το βιβλίο βρέθηκε στην κορυφή της λίστας των μπεστ σέλερ των New York Times, στη λίστα με τα αγαπημένα βιβλία του Barack Obama για το 2020 και επιλέχθηκε από τη λέσχη ανάγνωσης της Oprah.

 

ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Georgi Gospodinov (Βουλγαρία): Χρονοκαταφύγιο (Времеубежище)
Μετάφραση: Αλεξάνδρα Ιωαννίδου
Μυθιστόρημα

Πώς αντιδρούμε στην αίσθηση ότι ο κόσμος έχει αλλάξει δραματικά και τίποτα δεν είναι, πια, το ίδιο; Μπορούμε να επιλέξουμε το δικό μας χρονοκαταφύγιο;

Ο Georgi Gospodinov, ένας από τους πιο εφευρετικούς και τολμηρούς λογοτέχνες της Ευρώπης, ενεργεί στο νέο του βιβλίο ως ένας σύγχρονος Proust που αναζητεί το χαμένο παρελθόν. Συνδυάζοντας την ειρωνεία και τη νοσταλγία, μας μεταφέρει σε διαφορετικά μέρη και εποχές για να αντιμετωπίσει την αβεβαιότητα του μέλλοντος, σε ένα γοητευτικό ταξίδι στην απέραντη ήπειρο του χθες.

Το Χρονοκαταφύγιο τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος στη Βουλγαρία (2021) και αναμένεται να μεταφραστεί σε περισσότερες από 12 γλώσσες.


Νέες εκδόσεις ΊκαροςPatricio Pron (Αργεντινή): Το πνεύμα των γονιών μου εξακολουθεί να ανυψώνεται μέσα στη βροχή
(El espíritu de mis padres sigue subiendo en la lluvia)
Μετάφραση: Μαρία Παλαιολόγου
Μυθιστόρημα

Ένας νεαρός συγγραφέας επιστρέφει στην Αργεντινή για να αποχαιρετήσει τον ετοιμοθάνατο πατέρα του. Στο σπίτι των γονιών του, βρίσκει έγγραφα, χάρτες, φωτογραφίες… και ανακαλύπτει την άγνωστη ιστορία της οικογένειάς του, καθώς και το εμμονικό ενδιαφέρον του πατέρα του σχετικά με την περίεργη εξαφάνιση ενός άνδρα.

Ένα τολμηρό, βαθιά συγκινητικό μυθιστόρημα για τα μυστικά του παρελθόντος, τον ρόλο της διαφθοράς και της συλλογικής ευθύνης· συγχρόνως, μια παγκόσμια ιστορία για όλους όσοι επέζησαν ή έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι μια ιδέα.

Από τον συγγραφέα του βιβλίου Αύριο θα μας λένε αλλιώς (Ίκαρος, 2020).


Juan Gabriel Vásquez (Κολομβία): Γυρίζοντας το βλέμμα πίσω
(Volver la vista atrás)
Μετάφραση/Σημειώσεις: Αχιλλέας Κυριακίδης
Μυθιστόρημα

«…σκέφτηκε πως οι αναμνήσεις είναι αόρατες όπως το φως, κι έτσι όπως ο καπνός έκανε το φως να φαίνεται, θα ’πρεπε να υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνονται ορατές και οι αναμνήσεις».

Το νέο βιβλίο του βραβευμένου Juan Gabriel Vásquez είναι μια ιστορία για τις σχέσεις γονέων και παιδιών, σημαδεμένες από τις πολιτικές ιδέες και τον φανατισμό.

Το Γυρίζοντας το βλέμμα πίσω είναι ένα συναρπαστικό αφήγημα και, ταυτόχρονα, μια εμβριθής πολιτικοκοινωνική μελέτη. Στα χέρια ενός αριστοτέχνη μυθιστοριογράφου όπως ο Vásquez, η απλή εξιστόρηση αληθινών γεγονότων μετατρέπεται στο σκοτεινό πορτρέτο μιας οικογένειας στη δίνη της Iστορίας.


GRAPHIC NOVEL

Τάσος Αποστολίδης, Αλέκος Παπαδάτος: Αριστοτέλης

Η ζωή του Αριστοτέλη μέσα από τη ματιά του συγγραφέα και σεναριογράφου Τάσου Αποστολίδη και του δημοφιλή σκιτσογράφου Αλέκου Παπαδάτου.

Ένα εκτενές graphic novel, που ξεδιπλώνει με ιδιαίτερη γλαφυρότητα τη ζωή και το έργο του εμβληματικού φιλόσοφου, ο οποίος άσκησε μια συνεχή επίδραση στην ιστορία της ανθρώπινης σκέψης για ένα διάστημα είκοσι-τεσσάρων αιώνων, παραμένοντας και σήμερα ακόμη ένας απόλυτα επίκαιρος στοχαστής.

Ένα βιβλίο που δίνει την ευκαιρία στους νέους αναγνώστες να γνωρίσουν το έργο του φιλοσόφου, αλλά και τα διδάγματά του που έχουν παγκόσμια και διαχρονική αξία.

 

ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

Μαρία Αγγελίδου: Τα αμέτρητα
Εικονογράφηση: Βασίλης Σελιμάς
Ηλικίες: από 5 ετών

Το Κοριτσάκι κι ο Παππούς ζουν σε μια χώρα που οι άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι άνθρωποι, μ’ όλα τους τα καλά: σπίτια πέτρινα, βρύσες με γάργαρα νερά, ρούχα κεντημένα. Κι όλα τα μετρούσαν. Για να ξέρουν πόσα είχαν.

«Υπάρχουν πράγματα Αμέτρητα, Παππού;» ρώτησε μια μέρα το Κοριτσάκι και κίνησε να τα βρει. Κι όταν ήρθε η ώρα να παντρευτεί, αναζήτησε ένα βασιλόπουλο που να τα καταφέρνει κι αυτό στο μέτρημα σαν και την ίδια. Για να τη βοηθήσει να μετρήσουν τ’ Αμέτρητα.

Η Μαρία Αγγελίδου έγραψε μια ιστορία σαν παλιό παραμύθι, με στοιχεία που κλείνουν το μάτι στο σήμερα μέσα από τη διαχρονικότητά τους, και ο Βασίλης Σελιμάς την ζωγράφισε με τον καλύτερο τρόπο.

 

Νέες εκδόσεις ΊκαροςΆγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη: Μπιζζζζ
Εικονογράφηση: Ντανιέλα Σταματιάδη
Ηλικίες: από 3 ετών

ΜΠΙΖΖΖΖ…
-Μα, τώρα βρήκε να έρθει;
-Από πού ξεφύτρωσε;
-Βοήθεια, θα μας τσιμπήσει!

Το μάθημα γεωγραφίας διακόπτεται από έναν απρόσμενο εισβολέα: ένα έντομο πετάει ξαφνικά μέσα στην τάξη, φέρνοντας τα πάνω κάτω! Ο ήχος των φτερών του, αποκαλύπτει τον σπάνιο, περαστικό επισκέπτη. Μα, τι κάνει ένας μπάμπουρας στην τάξη;

Ο Άγγελος Αγγέλου και η Έμη Σίνη ενώνουν την φαντασία τους με την Ντανιέλα Σταματιάδη και δημιουργούν μια υπέροχη ιστορία γεμάτη έκπληκτα, ενθουσιώδη και ανήσυχα ΜΠΙΖΖΖΖ!

 

Αλέξης Κυριτσόπουλος: Δον Κιχώτη, είσαι εδώ;
Ηλικίες: από 9 ετών

Ο Αλέξης Κυριτσόπουλος ακολουθεί τον Δον Κιχώτη στο υπέροχο ταξίδι του και αναδεικνύει τις σκηνές που συνθέτουν το δικό του ταξίδι στην ανάγνωση του κλασικού βιβλίου. Στιγμές από την ιστορία του ονειρεμένου Ιππότη, του Σάντσο Πάντσα, της Δουλτσινέας αλλά και των ανεμόμυλων, του Πανδοχέα, και άλλων ηρώων ζωντανεύουν με τα χρώματα του Αλέξη Κυριτσόπουλου σε μια έκδοση που θα γίνει κλασική.

 

ΣΕΙΡΑ: ΝΙΑΡ ΝΟΥΑΡ
Ειρήνη Μητροπούλου:
Ο υπεργατάσκοπος των δύο ηπείρων
Φαντάσματα στο Γάτερβιλ
Εικονογράφηση: Πέτρος Χριστούλιας
Ηλικίες: από 9 ετών

Στην αγαπημένη και γεμάτη χιούμορ σειρά βιβλίων ΝΙΑΡ ΝΟΥΑΡ, της Ειρήνης Μητροπούλου, σε εικονογράφηση του Πέτρου Χριστούλια, θα κυκλοφορήσουν δύο νέοι τίτλοι:

Ο υπεργατάσκοπος των δύο ηπείρων

Ο Ματθαίος Γατιάδης, σε μια περιπέτεια διεθνούς κατασκοπείας! O στρατηγός Ανδρέας Δαβάκης – Γάτος, αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών, του αναθέτει μια άκρως επικίνδυνη αποστολή: πρέπει να ανακαλύψει ποιος είναι ο διαβόητος πράκτορας που έκλεψε τα απόρρητα σχέδια ενός νέου μαχητικού αεροσκάφους. Η υπόθεση οδηγεί τον Ματθαίο, και τη στενή του φίλη Βεατρίκη Γκουρμέ, σε μια πανσιόν στη Σίκινο.

Ποιος από όλους είναι ο υπερ-γατάσκοπος; Θα προλάβει ο Ματθαίος να τον πιάσει, και να σώσει την Ελλάδα από τον εθνικό κίνδυνο;

Φαντάσματα στο Γάτερβιλ

Ο Ματθαίος Γατιάδης, και η στενή του φίλη Βεατρίκη Γκουρμέ, ταξιδεύουν στη Σκωτία για να περάσουν τα Χριστούγεννα στον πύργο των Γάτερβιλ. Ο θρύλος λέει ότι ο μεσαιωνικός πύργος είναι στοιχειωμένος. Και πραγματικά, η ευγενική οικοδέσποινα λαίδη Μαίρη Γάτερβιλ αρχίζει να βλέπει τα καταραμένα φαντάσματα των προγόνων της να την απειλούν! Ο Ματθαίος αναλαμβάνει αμέσως δράση.

Ποιοι από τους καλεσμένους στον πύργο παριστάνουν τα φαντάσματα, και γιατί θέλουν να τρομοκρατήσουν την πλούσια λαίδη Μαίρη;

 

Άλκηστη Χαλικιά: Ένα σχολείο ταρακουνημένο
Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή
Ηλικίες: από 5 ετών

Πώς είναι το δικό μου σχολείο; Κι αν θα ήθελα να είναι διαφορετικό;
Πώς μπορώ να το αλλάξω και να το μετατρέψω σε μια γιορτή γνώσης και ελευθερίας;

Η Άλκηστη Χαλικιά, συγγραφέας των βιβλίων Τα παπούτσια των άλλων (Ίκαρος, 2019) και το Κουτί του Σιλάν (Ίκαρος, 2017), και η Ίρις Σαμαρτζή, δημιουργούν με την αστείρευτη φαντασία τους ένα σχολείο- όνειρο για κάθε παιδί!

 

Νέες εκδόσεις ΊκαροςJohn Bond: Γύρνα σπίτι Μικρό Κουνέλι
(Mini Rabbit Come Home)
Μετάφραση: Αντώνης Παπαθεοδούλου
Ηλικίες: από 3 ετών

Μια νέα απίθανη ιστορία με ήρωα το Μικρό Κουνέλι, από τον κορυφαίο, σύγχρονο καλλιτέχνη John Bond. Στο τρίτο βιβλίο της σειράς, το Μικρό Κουνέλι βγαίνει στην εξοχή και αντί για κατασκήνωση, στήνει μια σπαρταριστή περιπέτεια!

Στην ίδια σειρά, κυκλοφορούν ακόμη τα βιβλία Όχι, δεν χάθηκε το Μικρό Κουνέλι (Ίκαρος, 2019) και Να βοηθήσει θέλει το Μικρό Κουνέλι (Ίκαρος, 2020).

 

ΣΕΙΡΑ: Ο ΑΡΚΟΥΔΑΚΟΣ

Benji Davies

Νέες εκδόσεις ΊκαροςΑρκουδάκος: Οι πρώτες μου λέξεις
(Bizzy Bear’s: Big Book of Words)
Μετάφραση: Μαριλένα Πανουργιά
Ηλικίες: από 1 έτους

Στην αγαπημένη σειρά προσχολικών βιβλίων του Benji Davies, με ήρωα τον Αρκουδάκο, θα κυκλοφορήσει ένα βιβλίο μεγάλου σχήματος με περισσότερες από 500 λέξεις, ιδανικές για τις πρώτες εξερευνήσεις των μικρών μας φίλων.

Με πολλά αναδιπλούμενα μέρη, δέκα συναρπαστικές σκηνές και εκατοντάδες εικόνες, αυτό το βιβλίο θα παρακινήσει τους μικρούς αναγνώστες και θα τους βοηθήσει να μάθουν τις πρώτες τους λέξεις διασκεδάζοντας.

Στην επιτυχημένη σειρά, με ήρωα τον Αρκουδάκο, θα κυκλοφορήσουν ακόμη δύο νέοι τίτλοι, στο κλασικό σχήμα, με κινούμενα μέρη για ατελείωτες ώρες εξερεύνησης:

Νέες εκδόσεις ΊκαροςΟ Aρκουδάκος στο συνεργείο
(Bizzy Bear: Breakdown truck)
Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς
Ηλικίες: από 1 έτους

Σήμερα χάλασε το αυτοκίνητο της οικογένειας των κουνελιών και πρέπει να καλέσουν την οδική βοήθεια! Ο Αρκουδάκος είναι έτοιμος να βοηθήσει! Ένα βιβλιαράκι με υπέροχες εικόνες και έξυπνα κινούμενα μέρη.

Νέες εκδόσεις ΊκαροςΟ Αρκουδάκος στην πιτσαρία
(Bizzy Bear: Pizza Time)
Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς
Ηλικίες: από 1 έτους

Σήμερα ο Αρκουδάκος είναι μάγειρας σε πιτσαρία! Ένα βιβλιαράκι με υπέροχες εικόνες και έξυπνα κινούμενα μέρη που θα κάνει τους λιλιπούτειους φίλους μας να ανακαλύψουν πώς είναι να φτιάχνεις τη ζύμη, να κόβεις τα λαχανικά και να ψήνεις την πιο νόστιμη πίτσα.


Νέες εκδόσεις ΊκαροςJulia Donaldson: Το έλατο των Χριστουγέννων
(The Christmas Pine)
Εικονογράφηση: Victoria Sandøy
Μετάφραση: Μάνος Μπονάνος
Ηλικίες: από 3 ετών

Το Έλατο των Χριστουγέννων βασίζεται σε μια πολύ ιδιαίτερη Νορβηγική παράδοση που δημιουργήθηκε το 1947: σύμφωνα με αυτήν, ο δήμαρχος του Όσλο στέλνει κάθε χρόνο στη Βρετανία ένα εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο – ένα δώρο που συμβολίζει την ειρήνη και τη φιλία ανάμεσα στους δύο λαούς, κι ένα ευχαριστώ για τη βοήθεια της Βρετανίας κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το δέντρο διασχίζει χιλιάδες χιλιόμετρα για να φτάσει στην πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου, όπου στέκει περήφανα, ολόφωτο, κάθε χρόνο.

Κάθε χρόνο, η Εταιρεία Ποιητών της Μεγάλης Βρετανίας ζητά από έναν ποιητή ή μια ποιήτρια να γράψει ένα ποίημα για να καλωσορίσει το δέντρο. Η Julia Donaldson έγραψε τους στίχους που αργότερα ενέπνευσαν τις εικόνες και έγιναν αυτό το βιβλίο προς τιμή του χριστουγεννιάτικου δέντρου το 2020.

Μια όμορφη, μαγευτική ιστορία σε ρίμα για την ελπίδα και τη σημασία των γιορτών.

 

Paddy Donnelly: Η λίμνη που εξαφανίζεται (The Vanishing Lake)
Μετάφραση: Αντώνης Παπαθεοδούλου
Ηλικίες: από 3 ετών

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ στα Independent Publisher Book Awards 2021.

Η λίμνη Λουγκαρίμα στην οποία αναφέρεται το νέο βιβλίο του Paddy Donnelly, βρίσκεται στην Βόρεια Ιρλανδία, κοντά στη γενέτειρά του. Για τους επιστήμονες, το φαινόμενο «της λίμνης που εξαφανίζεται» θεωρείται ως ένα από τα πιο αινιγματικά γεωλογικά αξιοθέατα της Βόρειας Ιρλανδίας: η λίμνη μπορεί να είναι άδεια από νερό μια μέρα και να είναι τελείως γεμάτη την επόμενη.

Ο Donnelly συνδυάζει με υπέροχο τρόπο τη μυθοπλασία με τη μαγεία της φύσης και φτιάχνει μια τρυφερή ιστορία για την αποφασιστικότητα ενός μικρού κοριτσιού, τη σοφία του παππού της και τα θαύματα του φυσικού κόσμου.

Από τον εικονογράφο του βιβλίου Χομ: Πρώτος φίλος, ο τελευταίος του είδους του (Ίκαρος, 2021).


Νέες εκδόσεις ΊκαροςJohn Hare
: Εκδρομή στο Φεγγάρι
(Field Trip to the moon)
Ηλικίες: από 3 ετών

Είναι η μέρα της σχολικής εκδρομής και οι μαθητές είναι ενθουσιασμένοι που ταξιδεύουν με το κίτρινο διαστημικό λεωφορείο με προορισμό το φεγγάρι!

Τα παιδιά φτάνουν έτοιμα για μια μέρα γεμάτη εξερεύνηση και ανακαλύψεις. Ένας μικρός αστροναύτης απομακρύνεται από την ομάδα για να ζωγραφίσει τη Γη από μακριά, και αποκοιμιέται. Ξυπνά και συνειδητοποιεί ότι οι φίλοι του του έφυγαν χωρίς αυτόν και βρίσκεται μόνος στο φεγγάρι. Είναι, όμως, πραγματικά μόνος;

Οι σκηνές που ακολουθούν θα κάνουν κάθε παιδί, σε όλο τον κόσμο, να γελάσει με την ψυχή του!

Το βιβλίο, χωρίς λέξεις (silent book), του John Hare, είναι μια υπέροχη ιστορία- αφορμή για πολλές κουβέντες για την εξερεύνηση, το φεγγάρι και όλων των ειδών τους εξωγήινους!

 

Νέες εκδόσεις ΊκαροςCamilla Reid, Axel Scheffler:
Τικ και Τέλα: Τα γενέθλια
(Pip and Posy: The Birthday Cake)
Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς
Ηλικίες: από 1 έτους

Στην επιτυχημένη σειρά του βραβευμένου εικονογράφου Axel Scheffler με ήρωες τον Τικ και την Τέλα, προστίθεται ένα νέο βιβλίο.

Ο Τικ και η Τέλα είναι οι καλύτεροι φίλοι, τους αρέσει να παίζουν, και να διασκεδάζουν μαζί. Συχνά τυχαίνουν και αναποδιές αλλά με όπλο τους την καλοσύνη, τη συμπόνοια και την επινοητικότητα, ξεπερνούν κάθε εμπόδιο.

Σήμερα είναι τα γενέθλια της Τέλα, και ο Τικ τής έφτιαξε μια τούρτα. Όμως, λίγο πριν την ακουμπήσει στο τραπέζι, η τούρτα γλίστρησε και έπεσε κάτω. Πώς θα γιορτάσουν τώρα τα γενέθλια της Τέλα;

 

Νέες εκδόσεις ΊκαροςHelen Stephens: Σώστε τον κύριο Kου
(Saving Mr Hoot)
Μετάφραση: Μαριλένα Πανουργιά
Ηλικίες: από 3 ετών

Έξω από το σπίτι του Μπεν ζει μια κουκουβάγια. Ο Μπεν την έχει ονομάσει κύριο Κου. Κάθε βράδυ το αγόρι τού φωνάζει «Κου-κου», και η κουκουβάγια τού απαντάει: «Κου-κου». Όμως μια μέρα οι μεγάλοι αποφασίζουν να κόψουν το δέντρο όπου ζει ο κύριος Κου. Θα προλάβει ο Μπεν να σώσει το σπίτι του φίλου του;

Μια τρυφερή ιστορία για το πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τα άγρια ζώα που ζουν στις πόλεις. Και μια υπενθύμιση για το πώς είναι ο κόσμος μέσα από τα µάτια των παιδιών.

Το νέο εικονογραφημένο βιβλίο της Helen Stephens, δημιουργού της επιτυχημένης σειράς βιβλίων Πώς να κρύψεις ένα λιοντάρι.

Έτικέττες:
Προσεχείς εκδόσεις